Politika

“Elég volt” – hatalmas tüntetést szerveznek Orbánék ellen keddre

Pestibulvar.hu

Az apropót az MTA-törvény megszavazása adja.
 

Július 2-án szavaz a parlament Palkovics László MTA-törvényéről, melyet fideszes módon mindenféle egyeztetés nélkül, a kutatók kizárásával alkottak meg. A tervek szerint az MTA kutatóhálózatát – melyről Palkovics azt ígérte, hogy nem választják le őket az MTA-ról – az Eötvös Loránd Kutató Hálózat alá szerveznék be, melyet 7:6 arányban a kormány által delegált tagok irányítanának.

EZ LÉNYEGÉBEN EGYET JELENTENE AZZAL, HOGY A TUDOMÁNYOS KUTATÁSBA NAGYOBB BELESZÓLÁSA LENNE A KORMÁNYNAK, MINT MAGUKNAK A KUTATÓKNAK.

 
Az Akadémiai Dolgozók Fóruma ezért tüntetést hirdetett meg az MTA épülete elé, a Széchenyi térre keddre, amikor – várhatóan csont nélkül – a Fidesz meg fogja szavazni a törvényt. A tüntetést Facebookon is meghirdették, az eseményben úgy fogalmaznak:

„A MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA MEGCSONKÍTÁSA BŰN A TUDOMÁNY ELLEN, BŰN A NEMZET ELLEN, ÉS BŰN A MAGYAR KULTÚRA ELLEN.”

 

Mint írják, nem hagyhatják, hogy itt és így legyen vége, szerintük az elmúlt hónapokban a kutatók többször megmutatták, hogy együtt erősebbek, ha “összefog matematikus és nyelvész, jogász és biológus”, akkor talán még van remény.
 

Az eseményről bővebben itt olvashatnak.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top