Politika

Merkel remegéséről lehet beszélni, Orbán szájnyalogatásairól nem

Pestibulvar.hu

Az egész világot bejárta az a felvétel, amelyen Angela Merkel kancellár egy nyilvános eseményen próbál úrrá lenni testének csillapíthatatlan remegésén. Bár a német politikus és környezete igyekszik bagatellizálni, csupán pillanatnyi megingásnak minősíteni a történteket, mégis némi aggodalomra adhat okot, hogy Merkellel már nem először történt ilyen. Ez pedig felveti azt az újra és újra felmerülő kérdést, hogy vajon mennyire tekinthető magánügynek a politikusok egészségi állapota?




 

A magánélethez persze nekik is joguk van, de afölött sem lehet csak úgy elsiklani, hogy egy politikus emberek millióinak a sorsáról határoz, és ebből a szempontból egyáltalán nem mindegy, hogy a milyen állapotban hoz meg súlyos, akár az egész országot érintő döntéseket.

 

A politikusok egészségi állapota nem magánügy, hanem szorosan összefügg az alkalmasságukkal. Ezért az embereknek joguk van tudni, ha egy politikus beteg. Ugyanakkor, ha egy politikus súlyosan megbetegszik, az általában politikai karrierjének a végét jelenti. Tudják ezt ők maguk is, ezért igyekeznek minden erővel fenntartani a látszatot – amíg lehet.

Egyébként nem Angela Merkel az egyedüli, akivel kapcsolatban időről időre felröppennek az egészségi állapotával kapcsolatos találgatások. Nem is kell messzire néznünk hasonló esetért, hisz Orbán Viktor is sokszor zavarba ejtő módon viselkedik. Több felvétel is arról árulkodik, hogy akaratlanul a száját nyalogatja, bizarrnak tűnő grimaszokat vág, s mindezt olyan gyakorisággal, ami felveti a kényszeres viselkedés gyanúját. A jelenségről különböző fórumokon számos teória megjelent, a legtöbben azt vélelmezik, hogy valamilyen gyógyszer mellékhatásáról lehet szó – de mindez csak találgatás, mert a miniszterelnök és környezete az egészről még csak tudomást sem hajlandó venni.

 




Németországban legalább beszédtéma a kancellár remegése, míg nálunk Orbán kényszeresnek tűnő szájnyalogatása tabunak számít. Pedig az nyilvánvaló, hogy a kormányfő furcsa viselkedése nem csupán pillanatnyi fáradtság vagy dekoncentráltság következménye, hiszen több felvételen is hasonlóan viselkedik: fintorog, kiölti a nyelvét, akaratlan mozdulatokat tesz. Már 2012. augusztus 20-án is így volt, amikor kitüntette Jókai Annát: Orbán Viktor akkor az ATV felvételének tanúsága szerint 10 másodperc alatt legalább ötször nyújtotta ki a nyelvét és nyalta meg a száját. A videóért kattintson ide. A Hír TV kamerája 2017. október 23-án hasonló képeket rögzített a színpad mellett a száját nyalogató miniszterelnökről. Ezt itt nézheti meg.

 

Természetesen nem arról van szó, hogy Orbán Viktor ne lehetne beteg, mint bárki más. De sajnos nálunk még ennek a megítélése is a politikai vakhit kategóriájába tartozik. A kormánypárti szavazók szerint mindez csak lejáratás és Orbánról még az ebola is lepattan, míg az ellenzékiek közül sokan azt mondják, hogy a magyar kormányfőnek már rég kórházban lenne a helye. Pedig könnyen el lehetne ezt dönteni: ha Orbán egyszerűen kiállna és megmondaná, hogy mi a helyzet az egészségével.




 

No de ez Magyarország, ahol a sumákolás és a mellébeszélés szinte nemzeti sport. Így aztán valószínűleg egészen addig nem kapunk érdemi választ, míg valaki a lehető legnagyobb nyilvánosság mellett fel nem teszi Orbán Viktornak az egyenes kérdést:

MIÉRT NYALOGATJA ÁLLANDÓAN A SZÁJÁT, MINISZTERELNÖK ÚR?

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top