Gazdaság

Háromszorosára, 4 millió forintra emelnék a médiahatóság elnökének fizetését

Karas Monika a fizetésen kívül miniszteri juttatásokra is jogosult, ez a hivatali lakástól a személyes gépkocsihasználatig terjed – írja a 24.hu.

 




 

“Időszerűvé vált a Médiatanács elnöke és tagjai, valamint az NMHH vezetői illetményének rendezése”

– ezzel az indoklással javasolja a parlament törvényalkotási bizottsága, hogy piaci körülmények között elképzelhetetlen mértékű fizetésemelést kapjanak a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság vezetői

A hírről a 24.hu számolt be.

Információik szerint a médiatörvények módosításához múlt csütörtökön benyújtott összegző módosító javaslat szerint az NMHH-t vezetőj, Karas Monika

fizetése havi 1,3 millió forintról négymillió forintra nőne.

Az 1962-ben született Karas Monika 1980-ban érettségizett Budapesten az Arany János Gimnáziumban angol tagozaton, tanulmányait az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi karán folytatta, ahol 1985-ben summa cum laude minősítéssel kapta meg diplomáját.

1985 és 1992 között a Lapkiadó Vállalatnál dolgozott jogtanácsosként, majd a Hírlapkiadó Vállalat osztályvezető jogtanácsosaként. 1993 és 1994 között a vállalat vezérigazgató-helyettese volt. 1992 és 1994 között az Esti Hírlap Kiadói Kft. jogi képviselőjeként dolgozott, 1993 és 2002 között jogi képviselőként a Magyar Fórum Kiadói Kft.-nél. Az ezután következő években a Nemzet Lap- és Könyvkiadónál, a Hír TV Műsorszolgáltató és Hirdetésszervező Zrt.-nél és a Lánchíd Rádió Kft.-nél volt jogi képviselő. A Magyar Lapkiadók Egyesületében 2008-tól 2012-ig tevékenykedett. 2013. augusztus 19-én nevezték ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnökévé.

 




 

A médiahatóság elnöke eddig miniszteri illetményre volt jogosult – bár a miniszterek fizetését nemrég jelentősen emelték, most bruttó 1,7 és 2,9 millió forint között keresnek.

“Karas Monika legutóbbi, 2018-as vagyonnyilatkozatában még 1 millió 296 ezer forintos fizetést tüntetett fel, vagyis a jövedelme több mint a háromszorosára nőhet augusztus 1-jétől”

– írja a 24.hu.

“Ennek oka, hogy a jövőben a jegybankelnök Matolcsy György havi ötmillió forintos fizetésének 80 százaléka jár neki az Országgyűlés előtt lévő módosító javaslat szerint.”

A 24.hu azt is írja, hogy az elnök a négymilliós fizetésen túl miniszteri juttatásokra is jogosult, ez a hivatali lakástól a személyes gépkocsihasználatig terjed.

Karas Mónika a médiatanács elnökeként további 400 ezer forint tiszteletdíjra számíthat, a médiatanács tagjai pedig – akiket egytől egyig a Fidesz jelölt a tisztségre – fejenként havi 1,6 millió forintra.

Az NMHH-elnök fizetésével együtt a médiahatóság főigazgatójáét is jelentősen emelnék, Aranyosné Börcs Janka az elnök fizetésének 60 százalékára lesz jogosult a javaslat alapján, ez havi 2,4 millió forintnak felel meg.

 

 

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top