Politika

Meghátrált az Orbán család a népharag elől! Elhalasztják a Balaton bekerítését

Pestibulvar.hu

Mégsem keríti el az Orbán család cége a Balaton partját a helyiektől Balatonaligán. Pedig egy hete a Club Aligát megvásárló cég – amely a miniszterelnök veje, Tiborcz István és a Orbánék strómanja, Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozik – egy sorompóval zárta el az utat a helyi strandtól és a mólótól. Mindezt azzal a gyenge érvvel indokolták, hogy a horgászok a mólón szemetelnek. Az igazi indok azonban az lehetett, hogy




MIUTÁN A TIBORCZ ÉS MÉSZÁROS FELVÁSÁROLTÁK SZINTE AZ EGÉSZ BALATON PARTOT, ÚGY GONDOLTÁK: MOST, HOGY MÁR BIRTOKON BELÜL VANNAK, IDEJE KITILTANI A HÉTKÖZNAPI EMBEREKET.

 

Ehhez a sorompó csak a kezdet volt, Tiborcz és Mészáros cége a helyiek szerint már egy kerítés felhúzását is tervezte. Nem számoltak azonban a helyiek óriási felháborodásával. A balatonaligai emberek rekord gyorsasággal szerveztek egy lakossági fórumot, ahol a Tiborczékkal addig együttműködő önkormányzat és a térség országgyűlési képviselője azzal szembesültek, hogy a tervet elképesztő ellenállás övezi. Bukovszki András, az Aligai Fürdőegyesület elnökhelyettese egyenesen úgy fogalmazott: „Aligának ez az egyetlen partszakasza van, nincs hová hátrálnunk.”

Ráadásul a botrány hamar országossá vált, mivel ráirányította a figyelmet a Balatonpartot felvásárló Orbán családnak arra a tervére, hogy gyakorlatilag szinte az egész tó bekerítésére, elzárására készülnek. És ez olyan ügy, amit bárki könnyen fel tud fogni, hisz nem csak papírra leírt milliárdokról ellopásáról van szó, hanem arról, hogy elveszik a Balatont a magyar emberektől. Orbánéknak egy hét kellett ahhoz, hogy felismerjék: óriási öngólt lőttek.

A BALATON BEKERÍTÉSE HASONLÓ ÜGY LEHET, MINT A VASÁRNAPI BOLTZÁR: MINDENKI ÉRTI ÉS MINDENKI UTÁLJA.

 




Tiborcz és Mészáros cége ma már azt mondja: a sorompó nem is az ő ötletük volt, az „a kikötő üzemeltetéséért felelős bérlő miatt” került ki, aki ezt „részben közlekedésirányítási szempontokkal, részben a kikötő elkorhadt cölöpjeinek lecserélésével” indokolta. Arról, hogy a horgászok állítólag szemetelnek, már senki sem beszél…

 

Teljesen nyilvánvaló, hogy Orbánék a népharag miatt hátráltak meg. Ám ez nem végleges. Úgy tudjuk, csupán a terv végrehajtásának időzítésén változtatnak, azt ugyanis súlyos hibának tartják, hogy a sorompót az idegenforgalmi szezon közepén helyezték ki, a legnagyobb feltűnés közepette. Információink szerint

A BALATONPART ELKERÍTÉSÉT A TÉLI HÓNAPOKRA HALASZTOTTÁK, AMIKOR AZ KEVESEBB EMBERNEK TŰNIK FEL.

 




Továbbra sem árt tehát résen lenni, mert Orbánt már a mostani meghátrálás is feldühítette és ő nem szeret veszíteni. A Balaton elkerítéséről pedig nem mond le, hisz az – igaz, részben strómanok révén, de akkor is – már az ő családjának a tulajdona.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top