Politika

Házhoz megy a pénz Németh Szilárdnak – döbbenetes összeget kap az alapítványa

Kép forrása: MTI

Csütörtökön jelent meg a Magyar Közlönyben az a kormányhatározat, ami kimondja, hogy a költségvetésből újabb 2 milliárd forinttal támogatják a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány 2019-es tevékenységét és fejlesztési céljait – közölte a 444.hu.
AZ ALAPÍTVÁNYT MÉG 2017-BEN ALAPÍTOTTA NÉMETH SZILÁRD HONVÉDELMI ÁLLAMTITKÁR, AKI AZT SAJÁT CSEPELI CÍMÉRE JEGYEZTE BE.

 

Az alapítvány már létrehozásakor kapott 2 milliárd forintot a költségvetésből, melyet birkózócsarnok építésére szánt a kormány.

NÉMETH SZILÁRD AKKOR AZT MONDTA, AZÉRT NEM A BIRKÓZÓSZÖVETSÉG KAPTA A TÁMOGATÁST AZ ÚJ CSARNOK ÉPÍTÉSÉRE, MERT AZ ÁLTALA ALAPÍTOTT ALAPÍTVÁNY, EZT EGYSZERŰBBEN IS MEG TUDJA OLDANI.

 

Az előzetesen 2,4 milliárd forintra becsült, háromszintes csarnok csak a beruházás első üteme lesz, terveznek még mellé egy 130 fős kollégiumot is, valamint az edzésekhez és a tanulmányokhoz szükséges kiegészítő fejlesztéseket is tervbe vették. Így a teljes beruházás nagyjából 4,5 milliárdba kerülhet majd.
A mostani támogatás feltétele az volt, hogy az alapítvány a támogatással megszerzett vagyont 15 éven belül nem idegenítheti el, illetve, hogy azt elsősorban sporttevékenység végzésére kell hasznosítani majd.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top