Politika

Rendkívüli: az amerikai kongresszus elé került Orbán ügye – sokkoló információk láttak napvilágot

Photos by Daniel MIHAILESCU and SAUL LOEB / AFP

A rendkívüli információkról a Direkt36 szerzett tudomást.




 

Emlékezetes, Orbán még májusban találkozott a Fehér Házban az amerikai elnökkel. Túl sok érdekes információ nem szűrődött ki a találkozóról, alig háromnegyed órán át tartott a beszélgetésük, sok érdemi megállapodást nem kötöttek, bár Orbánék természetesen még ezt a semmit is próbálták hatalmas sikernek eladni.




MOST AZONBAN KIDERÜLT, HOGY ORBÁN TRUMP SEGÍTSÉGÉT KÉRTE AHHOZ, HOGY FOLYTATHASSA A CIVILEK ELLENI LEJÁRATÓHADJÁRATÁT. TRUMP SZERENCSÉRE LESZERELTE A KORMÁNYFŐ KORRUPT NYOMULÁSÁT.

 

A Direkt36 szerint Orbán azt kérte Trumptól, hogy gyakoroljon nyomást Norvégiára a Norvég Civil Alap ügyében – akik 7 milliárd forintot készülnek a kormánytól függetlenül kiszórni akár kormánykritikus civil szervezeteknek -, cserébe a magyar miniszterelnök felajánlotta, hogy semmilyen akadályt nem gördít az amerikaiak készülőben lévő, több százmillió dolláros fegyverüzlete elé.

TRUMP AZZAL TÉRT KI AZ ÜGY ELŐL, HOGY MAJD “UTÁNANÉZ”, ÉS HOGY “Ő NAGYON KEDVELI NORVÉGIÁT”.

 

Olav Berstad budapesti norvég nagykövet az ügy kapcsán azt nyilatkozta, hogy elfogadhatatlannak tartják a két ügy összekapcsolását. Hasonló következtetésre juthatott az amerikai kongresszus is,

AZ AMERIKAI SZENÁTUS KÜLÜGYI BIZOTTSÁGA UGYANIS TÁJÉKOZTATÁST KÉRT A PENTAGONTÓL, HOGY ORBÁN VAJON TÉNYLEG AZT KÉRTE-E TRUMPTÓL, AMI A HÍREKBEN MEGJELENT.

 




A Direkt36-nak nyilatkozó külügyi bizottsági források szerint az amerikai diplomaták azóta is nyomon követik az ügyet, és állítólag demokrata és republikánus képviselők egyaránt kifejezték aggodalmukat a magyar kormány magatartása miatt.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top