Politika

Soros György újra támad – nem fogja elhinni, mennyivel támogatja a művészeket

forrás: nol.hu

A Nyílt Társadalom Alapítványok elnöke, Patrick Gaspard a csütörtöki Népszavában megjelent cikkében jelentette be, hogy
A SOROS GYÖRGY ÁLTAL ALAPÍTOTT TÁRSASÁG 360 MILLIÓ FORINTOT ADOMÁNYOZ

 

a Summa Artium művészettámogató szervezetnek. A szervezet egy alap megteremtését látta szükségesnek, mint mondják „hogy megvalósulhassanak azok a művészeti és kulturális projektek, amelyek a Magyarországon uralkodó körülmények között nem reménykedhetnek állami támogatásban.”

 

Mert bár Magyarországon bőséges támogatás jut a művészeteknek, azonban a kormány nem adja “ingyen” ezt a támogatást,

“A MINISZTERELNÖK A MŰVÉSZET SEGÍTSÉGÉVEL KÍVÁNJA MEGERŐSÍTENI A MONOLIT NEMZETI MÍTOSZOKAT ÉS POLITIKAILAG HASZNOSNAK ÍTÉLT TÉVESZMÉKET.”

 
“Mindannyian tudjuk, hogy manapság Magyarországon a kormányzati ellenőrzés árnya mindent beborít, a kultúrát és a művészetet is. Júniusban például a kormány bezárta az 1956-os magyar forradalom történetét kutató 1956-os Intézetet, melynek látásmódja eltér attól a narratívától, amelyet a kormány sugall a forradalomról. Láttuk azt is, ahogy a társadalomtudományok területén élen járó regionális központot, a CEU-t arra kényszerítik, hogy egyetemi campusát Budapestről Bécsbe költöztesse át. A parlament a napokban fosztotta meg a Magyar Tudományos Akadémiát az önállóságától, és kényszeríti jogos tulajdonának átadására. Magyarország, a rendszerváltás minden reményét megcsúfolva, nem a szabad gondolat, a művészet szabadságának hazája többé. ” – írja Gaspard.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top