Politika

Kikapcsolta a kamerát a fideszes politikus, amikor kellemetlen kérdést kapott! Ez a jövő?

forrás: youtube

Új szintre lépett a fideszes cenzúra. A hazugságok, illetve a válaszok megtagadása után most már eljutottunk oda, hogy a fideszes politikus, ha valami kellemetlent kérdeznek tőle, saját kezűleg kapcsolja ki a kamerát!
 

Az eset egy erdélyi fesztivál egyik rendezvényén történt, ahol Békés Gáspár, a Független Diákparlament egykori képviselője és a Magyar Narancs oldalának állandó blogírója azt kérdezte Illés Boglárka ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkártól, hogy mit szól a köznevelési törvény módosításához, ami jelentősen megnehezíti az alternatív iskolák, elsősorban a Waldorf iskolák működését. A fiatalember nem kapott érdemi választ az általa felvetett problémára, amit szóvá is tett, mire a beszélgetés moderátora azt mondta: rendezvény végén majd külön is felteheti a kérdéseit.

 
Így aztán Békés Gáspár a beszélgetés végén megkereste a helyettes államtitkárt és ismét megkérdezte tőle, hogy miért lehetetlenítik el a Waldorf iskolákat.

A fideszes politikus azonban válasz helyett csak annyit mondott: „Mindjárt bemutatkozom, jó?” Ezután elvette a fiatalember kamera üzemmódban működő mobilját és kikapcsolta.

 

Békés Gáspár persze megdöbbent a merőben szokatlan eljáráson. „Ahelyett, hogy szóba állt volna velem, a mellső zsebembe helyezett mobilomat kivette, hogy ne vehessem videóra.”

 

Az esetről egyébként videó is készült, ami ide kattintva nézhető meg. A botrányos jelenet a felvétel 4. percénél kezdődik.

 

Kérdés, hogy ezután ez lesz a gyakorlat? Ha a fideszes politikusok kellemetlen kérdést kapnak, kikapcsolják a kamerát? Kitépik a mikrofonból a zsinórt? Esetleg összetépik az újságíró jegyzeteit?

 
Ez a történet mindennél ékesebben árulkodik arról, hogy hogyan gondolkodik a Fidesz a sajtóról és milyen jövőt szán neki.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top