Politika

Komoly döntés született – Az Orbán-kormány cserben hagyja a magyarországi magyarokat?!

AFP Photo/Kisbenedek Attila

Szinte minden nap lehet arról hallani, hogy az egészségügyi intézmények kritikus állapotban vannak. Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy az orvoshiány és egyéb problémák miatt a budapesti sürgősségi ellátásra képes négy szakintézményből, három képtelen volt egy hétvégén betegeket fogadni, így a maradék egy sürgősségi centrum látta el ezt a komoly feladatot.
 

Arról is olvashattak, hogy hatalmas problémát jelentett nemrég a klímaberendezések meghibásodása egyes kórházak műtőiben, ami miatt átszervezésre volt szükség, hogy egyáltalán lebonyolíthassák a kiírt nagyobb műtéteket.

 

A kormány egyik legfontosabb feladata tehát az lenne, hogy az egész lakosságot érintő létszükségletű problémákkal foglalkozzon, tehát, hogy a kórházak állapotát, műszerek modernizálását és eszközök vásárlását elősegítse.

ERRE KÉNE FORDÍTANIA A MAGYAR ADÓFIZETŐK PÉNZÉT, AZONBAN AZ ORBÁN-KORMÁNY MÁST TART FONTOSNAK.

 

A hétfőn megjelent Magyar Közlöny arról számolt be, hogy a legújabb kormányhatározat elrendeli 1 milliárd 93 millió forint átcsoportosítását az idei költségvetésből a vajdasági magyarság nemzeti jelentőségű fejlesztései és programjai megvalósításához – közölte a 444.hu.
 

Ezt a kimagaslóan magas összeget a Bethlen Gábor Alaphoz csoportosítja át a kormány, valamint a határozat elrendeli azt is, hogy a pénzügyminiszter a nemzeti jelentőségű vajdasági magyar intézmények programjainak és megkezdett beruházásainak finanszírozása érdekében, biztosítson további 325 millió forintot 2020-ra, illetve 290 millió forintot 2021-re, szintén a magyarországi magyarok által befizetett adóból.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!1 Comment

1 Comment

  1. Porzsolt Ildikó

    2019-07-12 at 17:22

    Miért? “Valaki” éppen tréfás hangulatában volt, amikor hat éve kivetette a volt alkotmányból az ingyenes orvosi ellátásról szóló passzust, mint kötelezően ellátandó állami feladatot? Ugyanúgy repült a kukába a nyugdíj és mindenféle szociális ellátás! Mellesleg evvel kezdték, az egészségügy intenzíven folyamatban vagyon, aztán sorra kerül a nyugdíj is, mert ha valakinek nem tűnt volna fel, utalvány már választás előtt sincs,” Erzsébet” is tegnap napokban jelentette be, hogy rá ezentúl ne várjon egy nyugger sem, mert nem jön! A havi apanázs pedig majd sorra kerül, de addig sokan elpatkolunk orvos és gyógyszer nélkül, hogy teljen kisvasútra, nagy stadionra és még több kastélyra! Mert
    “Mészáros Lőrinc” nem lehet csak háromszor gazdagabb, mint az angol királyi család!!!

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top