Politika

Idén is beindult a kilakoltatás – az elmúlt években több ezer család került már utcára

Forrás: MTI

Lejárt a kilakoltatási moratórium április végén, így a végrehajtások száma is jócskán megugrott. Csak májusban 852 alkalommal történt intézkedés, áprilissal együtt pedig összesen 904 alkalommal történt ingatlannal kapcsolatos végrehajtás – közölte az atv.hu.




 

Korábban az ellenzéki képviselők vetették fel azt, hogy kisgyermekes családokat ne érintsen a kilakoltatás, ne kerüljenek utcára, de ezt a kormánypárti politikusok nem voltak hajlandóak megtárgyalni, így végül nem lett belőle semmi.

AZT, HOGY EGYRE TÖBB EMBER KERÜL UTCÁRA, JÓL MUTATJA AZ A SZÁM, AMI SZERINT AZ ELMÚLT HÁROM ÉVBEN KÖZEL 10 EZER OTTHONBÓL ÉS ÜZLETHELYISÉGBŐL TÖRTÉNT KILAKOLTATÁS MAGYARORSZÁGON, MELYEK KÖZÖTT RENGETEG GYERMEKES CSALÁD IS VOLT.

 

Ennek ellenére a kormánypárt nem hajlandó érdemben foglalkozni ezzel a kérdéssel, így hiába az ellenzéki próbálkozás.




Az elmúlt időben több kísérletet is tettek arra az MSZP, a Párbeszéd, a DK, a Jobbik és független képviselők arra, hogy megoldást találjanak a kilakoltatási krízisre. Rendkívüli parlamenti ülést kezdeményeztek, ahol a gyermekes családok hajléktalanságának a megelőzéséhez szükséges egyes törvénymódosításokról szóló javaslatot vitatták volna meg.

EZ AZ ÜLÉS AZONBAN A KORMÁNYPÁRTI KÉPVISELŐK TÁVOLMARADÁSA MIATT HATÁROZATKÉPTELEN MARADT.

 

Később pedig a Népjóléti Bizottságban is leszavazták azt az ellenzéki törvényjavaslatot, melyet A Város Mindenkié csoport (AVM) valamint az Utcajogász Egyesület dolgozott ki, és amely megtiltotta volna azt, hogy kisgyermekes családokat elhelyezés nélkül lakoltassanak ki.

TEHÁT A KORMÁNYKOMMUNIKÁCIÓVAL ELLENTÉTBEN, NEKIK NEM A CSALÁD AZ ELSŐ, HISZ A FIDESZ-KDNP KOALÍCIÓ EGYÁLTALÁN NEM TESZ MEG MINDENT ANNAK ÉRDEKÉBEN, HOGY NE KERÜLJENEK GYERMEKES CSALÁDOK AZ UTCÁRA.




forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top