Politika

Katasztrofális helyzet – A teljes összeomlás szélén van az egészségügy!

Fotó: Népszava/ Szalmás Péter

Egyre aggasztóbb statisztikai adatok látnak napvilágot az egészségügy állapotával kapcsolatban, és az ezzel foglalkozó szakértők, egészségügyi dolgozók is lesújtó véleménnyel vannak a jelenlegi helyzetet illetően. Az atv.hu közlése szerint, Magyarországon jelenleg legalább 570 ezer embernek nincs háziorvosa, és 750 ezer embernek pedig nincs fogorvosa, mivel egyre nagyobb mértékű az orvoshiány.
A HELYZETET JÓL TÜKRÖZI AZ IS, HOGY PÉLDÁUL A 12. KERÜLETBEN EGY NYUGDÍJAS KORÚ HÁZIORVOS AZÉRT NEM MEHET NYUGDÍJBA, MERT NINCS JELENTKEZŐ A 2300 BETEGET ELLÁTÓ PRAXISÁRA.

 

Jelenleg a kormánykommunikáció és a valós helyzet nemcsak az orvosok számában tér el, hanem a fizetésekben is. Komáromi Zoltán háziorvos szerint ez azért lehetséges, mivel

 

“amikor a bérkérdés előkerül, akkor a minisztérium, az államtitkárság, az ügyeletekkel és túlórákkal felduzzasztott bruttó bérekről beszél, holott mindenki, aki megkapja a fizetését és azt el akarja költeni, nettó bérben számol”.

A KORMÁNY RÁADÁSUL A 190 ÓRA ALATT MEGKERESHETŐ BÉR HELYETT, A TÚLÓRÁKKAL, AZAZ 250-300 ÓRA ALATT MEGKERESHETŐ FIZETÉSEKET VESZI ALAPUL ÉS AZT KÖZLI.

 

Az orvoshiányról is egészen más elképzelése van a kormánynak, mint ami a valóság. Jelenleg a hivatalos források hatezerrel több orvossal számolnak a 2010-hez állapothoz viszonyítva. Komáromi Zoltán szerint ez úgy lehetséges, hogy egy orvost többször is számolhatnak.
 

“Kis túlzással én 4 orvos vagyok egy személyben. Mert viszem a saját praxisomat, van egy foglalkozás egészségügyi mellékállásom, egyéni vállalkozásom, és van egy iskolaorvosi és egy rendelőintézeti állásom. Egymagam 4 vagyok, így elképzelhető, hogy a nagymértékű kivándorlás, és a nagymértékű magánszférába való átigazolás ellenére a tárca és a statisztikai hivatal ennyivel több orvosról számol be, ez önáltatás” – foglalta össze Komáromi.

KUNETZ ZSOMBOR EGÉSZSÉGÜGYI SZAKÉRTŐ SZERINT, MINDADDIG NEM VÁRHATÓ VÁLTOZÁS, MÍG A LAKOSSÁG 60-70 SZÁZALÉKÁT NEM FOGJA ÉRINTENI AZ EGYRE ROMLÓ EGÉSZSÉGÜGY, MIVEL ADDIG A POLITIKÁNAK NEM ÉRDEKE JAVÍTANI A RENDSZEREN.

 

Tehát, addig marad a pengeélen lévő rossz egészségügy, ami napról napra rosszabb helyzetbe kerül.
forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top