Politika

Orbánnak nincs szüksége tanult emberekre – Egyre kevesebb a felsőoktatásban tanulók száma

Pestibulvar.hu

Amióta hatalmon van az Orbán-kormány, azóta Magyarországon a felsőoktatásban tanulók száma vészesen csökkent, az elmúlt 9 évben összesen 22 százalékkal – közölte a Világgazdaság.




A LAP SZERINT ERRE A DRÁMAI CSÖKKENÉSRE A DEMOGRÁFIAI VÁLTOZÁS SE LEHET MAGYARÁZAT, MINT AHOGY AZ SE, HOGY EGYRE TÖBBEN TANULNAK KÜLFÖLDÖN.

 

A KSH adataiból kiderül az is, annak ellenére, hogy az elmúlt években 7,6 százalékkal emelkedett Magyarországon a felsőfokú végzettséggel rendelkezők szám, az így elért 34 százalék is jóval elmarad az Uniós átlagtól.

AZ EURÓPAI UNIÓ 28 TAGÁLLAMÁHOZ VISZONYÍTVA MÉG ÍGY IS 7 SZÁZALÉKOS AZ ORSZÁG LEMARADÁSA, AMI MÉG NAGYOBB LEHET A KÖVETKEZŐ ÉVEKBEN, A FELSŐOKTATÁSBAN TANULÓK FOLYAMATOS CSÖKKENÉSÉVEL.

 




A felsőfokú végzettséggel rendelkezők aránya a visegrádi országokban csak Csehországban hasonló mint idehaza, Lengyelországban és Szlovákiában magasabb. Azt, hogy erre az oktatáspolitika átalakítása vagy egyéb okok lehetnek a magyarázatok, nem tudni, de láthatólag a kormányt nem zavarja az évről évre romló helyzet, bár jól tükrözi korábbi intézkedéseik a hozzáállásukat, mint amilyen például a CEU elüldözése.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top