Politika

Befenyítették Orbánt, egységfront alakult ellene

Pestibulvar.hu

Úgy tűnik, Orbán valóban fontos személy lett az Európai politikában, de nem úgy, ahogy azt ő tervezte. Mert ma az EP választások után az a helyzet, hogy a különböző pártcsaládok döntő többsége egy dologban ért egyet:
ORBÁNT MEG KELL ÁLLÍTANI!

 

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnökjelöltje ma délelőtt mondta el élete legfontosabb beszédét az Európai Parlamentben. A beszéd azért volt fontos számára, mert korántsem biztos a szavazattöbbség a megválasztásához. Így a beszédében választ kellett adnia azokra a garancia kérésekre, amiket többek között a szocialista és a liberális frakciók kértek szavazatukért cserébe.
 

Ezért nem kerülhette el, hogy kimondja:

A JOGÁLLAMI NORMÁKAT MINDENKINEK BE KELL TARTATNIA.

 

Ez egyértelmű és világos üzenet volt Orbánnak és lengyel kollégájának. Abban a levélben, amelyben még a beszéde előtt közzétette legfontosabb elképzeléseit, kiderül, hogy kulcskérdésként kezelné  a jogállamiság betartását. Eszerint a demokrácia ügyében nem tart lehetségesnek semmiféle kompromisszumot, és támogatja a Néppárti Weber azon javalatát, hogy hozzanak létre európai mechanizmust és annak segítségével kövessék nyomon, a tagállamok mennyire tartják tiszteletben a közös normákat.

 

Ennek a javaslatnak egyre nagyobb a népszerűsége, mert az bebizonyosodott, hogy a Magyarország és Lengyelország ellen a 7-es paragrafus alapján indult eljárás nem sok eredményt hozott, és egyre többen érzik úgy a képviselők között, hogy az EU pénzének a segítségével próbálják meg szétzilálni az európai egységet.

 

Ebben a kérdésben a többséghez elegendő a három nagy pártcsalád támogatása a többséghez, de a Salvini-jelentés elfogadása megmutatta, hogy ennél jóval nagyobb, kétharmados támogatottsága van annak, hogy szankciókat vezessenek be a két renitens tagállammal szemben.
 

Orbánnak sikerült erős európai egységet kovácsolnia, csak mindezt maga ellen sikerült összehoznia.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top