Politika

Nemzetközi támadás indult Orbán ellen – több ország is érintett

Pestibulvar.hu

Súlyos felszólítást intéztek a kormányhoz az MTA-törvény miatt.
 

Közös közleményben tiltakozik a német, az osztrák és a lengyel rektori konferencia is az MTA-törvény elfogadása miatt. A közleményben még arra is felszólították Orbánékat, hogy

VONJÁK VISSZA A TÖRVÉNYT.

 

Mint írták, a szeptemberben hatályba lépő változások veszélyeztetik az MTA szabadságát és önállóságát, és sértik azokat a nemzetközileg alkalmazott elveket, melyek az oktatás szabadságára és a tudományos intézmények önrendelkezésére vonatkoznak.
A változtatások emellett szerintük aláássák a hagyományosan kiváló és nemzetközileg elismert magyarországi tudományos alapokat, és veszélyeztetik Magyarország erős kutatási partnerségeit Európában és világszerte. A szervezetek szerint az MTA einstandolása ráadásul riasztó precedenst is teremt, miután aláássa a közös európai értékeket.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top