Politika

Teljesen beindult Orbán – ilyen pofátlan választ még sosem adott

Pestibulvar.hu

A miniszterelnöknek a hvg.hu kérdésére saját propagandáját is sikerült cáfolnia.




 

Ritka pillanat történt pénteken, egy kormánykritikus médium a miniszterelnök közelébe férkőzött. Ha már így alakult, gyorsan be is kérdeztek tőle egy kényeset. A hvg.hu arra volt kíváncsi, hogy a kormány mikor kívánja kiadni azokat a beígért garanciákat, amelyek alapján a CEU továbbra is Budapesten maradhatna.

 

Orbán szokásos cinikus stílusában válaszolt. Azt mondta, idézzük:

“A CEU ELTÁVOZOTT BÉCSBE, EZÉRT MINDEN VELE KAPCSOLATOS KÉRDÉSBEN AZ OSZTRÁK KANCELLÁR AZ ILLETÉKES, ODA TESSÉK FORDULNI!”

 




Ismeretes, Orbán korábban ígéretet tett arra a bajor miniszterelnöknek, hogy nem fogja útját állni a CEU és a Müncheni Egyetem együttműködésének, mellyel a CEU uniós intézményként Budapesten maradhatna (így nem vonatkozna rá a lex CEU). Úgy tűnik, ismét feneket készül csinálni a szájából a miniszterelnök, legújabb nyilatkozata alapján legalábbis nem áll jól az egyetem szénája

 

Orbánt egyébként szemlátomást már az sem érdekli, hogy a saját hazug kormánypropagandájának is ellentmond, eddig ugyanis a Fidesz következetesen azt hazudta, hogy

NEM ÜLDÖZTÉK EL A CEU-T, HISZEN A CEU EL SEM MENT BUDAPESTRŐL.

 




Most azonban azt állította, hogy olyannyira elmentek (pontosabban: elüldözték őket), hogy ő már semmilyen szinten nem illetékes az egyetem ügyében.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top