Politika

A fejétől bűzlik a hal! – Egyre aggasztóbb a helyzet és ez országosan mindenkit érinteni fog!

Pestibulvar.hu

Egyre kilátástalanabb helyzetbe sodródnak a kormány rossz egészségpolitikája miatt a magyarországi kórházak. Évről évre egyre jobban eladósodnak, ami miatt nem tudnak fejlesztéseket eszközölni, az orvosok bérproblémái miatt pedig egyre kritikusabb a helyzet az elvándorlás miatt – közölte a napi.hu.




JELENLEG OTT TART AZ ADÓSSÁGOK TEKINTETÉBEN AZ EGÉSZSÉGÜGY, MINT TAVALY SZEPTEMBERBEN, AZAZ MÁR HÓNAPOKKAL ELŐREHALADOTTABB A TARTOZÁSOK ÁLTAL KIALAKULT VÁLSÁG.

 

A Magyar Államkincstár legfrissebb adatai szerint, csak júniusban 5,6 milliárd forinttal nőtt a kórházak lejárt adóssága,

ÍGY IDÉN AZ ÖSSZES TARTOZÁSÁLLOMÁNY MEGHALADJA MÁR A 43 MILLIÁRD FORINTOT.

 

A tartozások 40 százaléka, 17,6 milliárd forintnyi számla fizetési határideje több mint két hónapja lejárt, ami az év végéig előreláthatóan sokkal magasabbra nő majd. A lejárt adósságok összegét tekintve azonban kijelenthető, hogy egyre kritikusabb a helyzet, mivel a 43 milliárdot tavaly csak szeptemberben lépték át a kórházak.

A kórházi adósságok megugrásának hátterében leginkább az orvoshiány áll, mivel a megfelelő szakemberek miatt kialakult bérverseny, sokkal gyorsabban emészti fel a kórházak forrásait.




EZ AZONBAN A KÓRHÁZAK SZINTJÉN NEM ORVOSOLHATÓ PROBLÉMA, EHHEZ EGY MEGFELELŐ ÁLLAMI SZINTŰ BEAVATKOZÁS LENNE SZÜKSÉGES, AMI UNIÓS SZINTŰ FIZETÉST BIZTOSÍT AZ ORVOSOKNAK, ÍGY MEGAKADÁLYOZVA A MAGÁNSZFÉRÁBA ÉS KÜLFÖLDRE VÁNDORLÁST.

 

A lap közlése szerint a kórházak már a beszállítókat is egyre nehezebben tudják kifizetni, az Orvostechnikai Szövetség főtitkára, Rásky László elmondta,

A KÓRHÁZAK A PÉNZHIÁNY MIATT EGYRE TÖBBSZÖR TÁRJÁK SZÉT A KARUKAT AMIKOR A BESZÁLLÍTÓKNAK KÉNE FIZETNI!

 

Molnár Attila, az Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesületének leköszönő elnöke elmondta a lapnak, jelenleg az a legnagyobb baj, hogy még mindig nincs egy olyan szakmai koncepció vagy program, ami alapján pontosan meg lehetne határozni, hogy mennyi plusz forrásra lenne szüksége az ágazatnak, a plusz pénzt konkrétan mire kellene fordítaniuk és ez milyen eredményt hozhatna. Szerinte amíg ez nincs kidolgozva, addig nem lehet több forrást igényelni sem.




 

A kormány jelenleg ott tart, hogy még mindig ujjal mutogat az előző kormányokra, hogy szerintük ők tették tönkre az egészségügyet. Lássuk be, ha ennek a kormánynak kevés volt ez a több mint kilenc év ahhoz, hogy kialakítsanak egy működőképes egészségügyi rendszert, ami nem egyre romló hanem javuló tendenciát mutat, akkor alkalmatlanok a vezetésre!

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top