Politika

Megszavazta Orbán – ennél becstelenebb, szégyenletesebb döntést sosem hozott

Pestibulvar.hu

Ha a kormányon múlik, a menekültek nyugodtan vízbe fúlhatnak.




 

Megvétózta a magyar kormány azt a közös uniós nyilatkozatot, amit az európai belügyminiszterek informális helsinki találkozóján terveztek kiadni. A nyilatkozat arra szeretett volna ígéretet tenni, hogy a jövőben találnak valami megoldást arra, hogy ne kelljen menekültek százainak tengerbe fulladniuk, miközben Európa felé tartanak.

 

A magyar kormány ebből hozta ki újfent azt, hogy idézzük:

“A BEVÁNDORLÁSPÁRTIAK ÚJABB KÍSÉRLETET TETTEK ARRA, HOGY KÖZÖS NYILATKOZATOT FOGADTASSANAK EL, AMELY KIMONDANÁ, HOGY A TAGÁLLAMOK VÁLLALJÁK A FÖLDKÖZI-TENGEREN MŰKÖDŐ NGO-HAJÓK ÁLTAL AFRIKÁBÓL EURÓPÁBA SZÁLLÍTOTT MIGRÁNSOK SZÉTOSZTÁSÁT”.

 

Orbánék álláspontja nyilvánvaló hazugság, az NGO-hajók nem emberkereskedők, nem azzal a hátsó politikai szándékkal vadásznak a menekültekre, hogy aztán kalifátust csináljanak Európából, hanem pusztán humanitárius alapon szeretnék megakadályozni, hogy emberek százai – sokszor köztük kicsi gyermekek – borzasztó halált haljanak a tenger közepén.




 

A frissen megválasztott Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke úgy fogalmazott: a Földközi-tenger jelenleg a világ egyik leghalálosabb határszakasza. Felmérések szerint csak idén 683-an vesztették életüket, mely idő alatt mintegy 35 ezren próbáltak átjutni Afrikából Európába.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top