Politika

Hazugságon kapták Káslert – elmaradt a beígért fejlesztés?

MTI-fotó

Néhány nappal korábban jelentette be Kásler Miklós, hogy több mint másfél milliárd forintot kapott a mentőszolgálat, melyből új eszközök vásárlására lesz lehetőségük. A kormány állítása szerint ez fejlesztésnek minősül, ezzel szemben az igazság az, hogy ez pusztán egy szükségszerű eszközcsere – közölte az atv.hu.




KUNETZ ZSOMBOR SZERINT EBBŐL A PÉNZBŐL SEMMILYEN FEJLESZTÉST NEM TUDNAK VÉGREHAJTANI, EGYSZERŰEN CSAK AZ AMORTIZÁLÓDOTT KÉSZÜLÉKEKET CSERÉLIK LE.

 

Az EMMI miniszterének bejelentése, miszerint a kormány 1,6 milliárd forintot szán a mentőszolgálatnak eszközfejlesztésre, amiből tudnak venni nagyjából 2500 új eszközt, köztük defibrillátort és lélegeztetőgépet, Kunetz szerint ez ahhoz hasonló, mintha a rendőrség nagy csinnadrattával 350 gumibotot adott volna át.

 

Az egészségügyi szakértő kijelentette, ez azért nem nevezhető fejlesztésnek, mivel csak az elhasználódott és tönkrement eszközöket cserélték ki, majd hozzátette, hogy az utolsó nagy fejlesztés 2005-2006 környékén volt esedékes.

Kunetz korábban is elmondta már, hogy

KÁSLER ALKALMATLAN A RÁ BÍZOTT FELADAT ELLÁTÁSÁRA.

 




Szerinte az EMMI vezetésénél kisebb feladatot sem tudott ellátni az egészségügyi miniszter. Korábban az onkológiai központok rendszerét kellett volna átszerveznie, de ezt úgy elbaltázta, hogy a statisztikák szerint világviszonylatban akkor a harmadik legkilátástalanabb volt a helyzetünk ezen a téren.

AZ EGÉSZSÉGÜGYI SZAKÉRTŐ AZ EGY ÉVVEL KORÁBBI INTERJÚJÁBAN ELMONDTA AZT IS, HOGY CSAK ZIMBABWE ÉS ÖRMÉNYORSZÁG VAN MÖGÖTTÜNK A DAGANATOS BETEGEK TÚLÉLÉSI ESÉLYEIT TEKINTVE.

 

Szerinte Kásler az uniós pénzt sem használta fel rendesen, mivel a Kékgolyó utcába súlyos betegek állva kénytelenek órákig várakozni, mivel még elegendő ülőhelyet sem sikerül kialakítani.

 

Most Kásler Miklós azt is hangoztatta, hogy a kormány 2010 óta folyamatosan fejleszti a mentőszolgálatot, de Kunetz ezt is egyszerűen meg tudta cáfolni. Emlékeztetett a múlt heti ÁSZ-vizsgálatra, melyben a mentőkkel kapcsolatban a jelentés megjegyezte, hogy folyamatosan romló tendencia figyelhető meg a kiérkezés idejét tekintve. A szakértő szerint ez is a nem megfelelő átszervezés eredménye.




forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top