Politika

Döbbenetes adatok szivárogtak ki – a kormánymédia megpróbálja agyonhallgatni az ügyet

Pestibulvar.hu

Az megvan, amikor Orbánék azt harsogják, hogy nekik a dolgozók érdeke az első, meg hogy milyen fantasztikus ütemben nőnek itt a fizetések? Akkor ezt el is lehet felejteni, mivel most a képünkbe vágták az igazságot: az Euronews felfedezte, hogy az OECD országok közül csak Mexikóban rosszabbak a fizetések, és egy óra munkáért csak Görögországban lehet kevesebbet keresni. Ezt a két országot leszámítva




MAGYARORSZÁGON A LEGALACSONYABB A BRUTTÓ ÁTLAGFIZETÉS!

 

Még a szlovákok is több fizetést visznek haza, ott nagyjából ezer dollárral magasabb a bruttó átlagbér. Ehhez képest a magyar dolgozók kifejezetten sokat dolgoznak, az évi átlagos 1741 órával a középmezőnyben vagyunk. Vagyis miközben az általunk végzett munka mennyisége semmivel nem marad el a többi ország dolgozóinak teljesítményétől, az ezért kapott fizetés a második legalacsonyabb!

 

Ráadásul ez az eredmény úgy jött ki, hogy az OECD az eltérő adatforrások és dollár-forint árfolyam változásai miatt jóval több fizetéssel számolt: 24 455 dollárral, vagyis mai árfolyamon 7,1 millió forinttal, ami átlagosan havi bruttó 593 ezer forintot jelent! Na most azt ugye senkinek sem kell mondani, hogy a csaknem 600 ezer forintos fizetés ma Magyarországon egyáltalán nem átlagos! Hisz még a KSH kozmetikázott adatai szerint is tavaly csak bruttó 329 ezer és 360 ezer forint között mozogtak a magyar bérek! Vagyis teljesen egyértelmű, hogy

FIZETÉSEKBEN TÖKUTOLSÓK VAGYUNK, A FIDESZ A BÉREK TERÉN EURÓPA BANGLADESÉVÉ TETTE MAGYARORSZÁGOT!

 




Ha pedig ehhez még azt is hozzávesszük, hogy Orbánék az alacsony fizetéseket egy olyan rabszolgatörvénnyel is megfejelték, amely szerint a munkáltatók akár három évig is visszatarthatják a kötelezővé tett túlórák kifizetését, akkor elmondhatjuk: nagyítóval sem találni olyan kormányt, amely annyira kizsigerelné a saját állampolgárait, mint a Fidesz!

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top