Politika

Emberségből jelesre vizsgázott a polgármester – nem hagyta sorsára a családot

Pestibulvar.hu

Csige Tamás, az MSZP hajdúdorogi polgármestere nem hagyta, hogy az utcára költöztessenek ki a végrehajtók egy családot. Az édesanya mozgásképtelen a fia ápolja. Kiderült, hogy a hitelt a testvére vette fel a házra, ők még csak nem is tudtak róla- számolt be az ATV.




 

A házban az édesanyjával élő férfi azt mondta, hogy ők nem rég tudták meg, hogy baj van. A férfi állítja, hogy azt sem tudta, hogy a házra hitelt vett fel a testvére, aki évekkel ezelőtt elköltözött a Dunántúlra.

 

A kilakoltatáson a város polgármestere, Csige Tamás is megjelent, aki az újságírók kérdésére elmondta: próbáltak egyezkedni a bankkal, a végrehajtóval, de nem sikerült megoldást találni, de mint elmondta:




“az önkormányzat annak érdekében, hogy ne az utcára kerüljön az ember, mert mi nem hagyunk senkit sem az út szélén, míg mások az árokba is belerúgják az állampolgárokat, mi azonnal intézkedtünk és egy szükséglakást biztosítunk a család részére.”

DE MÉG ENNÉL IS TÖBB AZ, AMIT TERVEZ AZ MSZP POLGÁRMESTERE, UGYANIS AZ A KIALAKULT HELYZETBEN A LEGJOBB, ÉS VÉGLEGES SEGÍTSÉGET TUD NYÚJTANI A CSALÁDNAK.

 

Ugyanis, az önkormányzatnak szándékában áll megvásárolni a banktól azt a házat, amiből most kilakoltatták a családot, majd utána szociális bérlakásként meg fogják kapni.

 




A helyzet az, hogy ugyanezt az állam megtehette volna országos szinten, majd később a bérleti díjakat beszámítva a családok visszakaphatták volna a lakásukat. Az eltt volna az igazi mentőcsomag. Persze egy önkormányzatnak erre nincs elég forrása, de így is becsülendő, ahogy a polgármester az emerek pártjára állt.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top