Politika

Elfogyott a tanárok türelme – A Kúria segítségét kérik

Forrás: hvg.hu

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete még május 29-re hirdetett meg munkabeszüntetést, mellyel nyomást kívántak gyakorolni a hatalomra érdekeik elérése céljából. Akkor a bíróságtól azonban nem érkezett a sztrájktörvényben előírt határidőn belül válasz, így a jogszerű megszervezés akadályozása miatt végül elmaradt a sztrájk – közölte az atv.hu.




 

A PDSZ miután a másodfokú bíróság sem tudott dönteni a jogszerű feltételek elmaradása miatt meghiúsult munkabeszüntetés ügyében,

MOST A KÚRIÁHOZ FORDULNAK, AMELYBEN ARRA KÉRIK A SZERVEZETET, ÁLLAPÍTSÁK MEG A SZTRÁJK JOGSZERŰ FELTÉTELEIT.

 

A szervezet elnöke Szűcs Tamás elmondta, hogy fellebbeztek, és arra kérték a bíróságot, hogy végre állapítsák meg, kinek a hatáskörébe tartozik a még elégséges szolgáltatás megállapítása, mivel a közszférában megvalósítani kívánt munkabeszüntetéseknek, ez az egyik kritériuma.




A PDSZ szerint ennek megállapításában nem a kormány, hanem a munkáltató az illetékes, bár a szervezet elnöke szerint állami fenntartású intézményeknél még lehet a kormány a döntéshozó, de egyházi vagy alapítványi intézményeknél már nem jogosultak ezt megállapítani.

A KÚRIA BEVONÁSÁRA AZÉRT VAN SZÜKSÉG, MIVEL A MÁSODFOKÚ ÍTÉLET IS CSAK JÓVÁHAGYTA AZ ELSŐFOKÚT, AMI AZONBAN NEM ÁLLAPÍTOTTA MEG, HOGY MI SZÁMÍT MÉG ELÉGSÉGES SZOLGÁLTATÁSNAK A KÖZOKTATÁSBAN.

 




Szűcs elmondta, hogy nem hagyják annyiban a dolgot, mert számukra elfogadhatatlan, hogy a kormány akar eljárni minden munkáltató helyett, így alkotmányos panasszal a Kúriához fordulnak, és a kifogásolt jogszabályok hatályon kívül helyezését kérvényezik.

A PDSZ ELNÖKE HOZZÁTETTE, HOGY HA A KÚRIA SEM TUD DÖNTENI AZ ÜGYBEN, AKKOR A NEMZETKÖZI BÍRÓSÁGHOZ FOGNAK FORDULNI.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top