Politika

Bilincsbe verve vittek a Gyorskocsi utcába egy hajléktalan embert, mert hajléktalankodott a IX. kerületben

nyugatifeny.hu

Bekeményített a kilakoltatások kormánya.




Csütörtök délben megkezdődött a annak a hajléktalan férfinak, Csepely Bélának a gyorsított tárgyalása a Gyorskocsi utcában, akit tegnap, azaz szerdán állítottak elő a rendőrök a Nagyvárad térről

„életvitelszerű közterületen tartózkodás szabálysértése miatt”.

a védelmet az Utcajogász részéről Kalota Ágnes látja el.

 




A tárgyalás során Csepelyt elkülönítve, külön szobában állították elő, a tárgyalóteremben egy tévé segítségével lehet videokommunikálni vele, ami az őt védő Utcajogász szerint egyrészt sérti a védelemhez való jogát, ráadásul megbilincselve, ami törvénytelen.

 

A tárgyalás során Csepeli vallomásából kiderült hogy özvegy, gyereke nincs, három iparit végzett, sem bevétele, sem vagyona, sem tartozása nincs, és 2011-ben agyvérzést kapott, ami miatt folyamatos ellátásra szorul.

 

Emellett kifejtette: véleménye szerint nem követett el semmilyen szabálysértést.




 

Korábban hajléktalanszállón lakott, amit nem tart megfelelő opciónak, a cipőjét is ellopták – emellett börtönben is volt 2018-ban mivel visszaéltek az igazolványaival, emiatt a szállóra nem is mehetett vissza. Ott javasoltak neki egy munkásszállót, melyen havi 60.000 forintot fizetett lakhatásáért, és egy padláson nyolc család élt együtt, onnan került aztán tavasszal az utcára.

 

Dolgozott, azonban munkája megszűnt – de kilátásban van egy másik, lakáshelyzetét pedig szeretné rendezni, csak hajléktalanszállóra nem menne.

 

Elmondása alapján előállítása alkalmával az utcán csak aludt, tisztálkodni, étkezni máshova jár, valamint a három figyelmeztetést sem tették meg a rendőrök.

 

Frissítés: A bíróság ítélete szerint az életvitelszerű közterületen tartózkodással vádolt hajléktalan férfi elkövette a törvénysértést, mivel a munka megkapása érdekében gyakorlatilag éjjel-nappal a Nagyvárad tér 1. előtt tartózkodott ezért figyelmeztetésben részesítik.

 

Ahogy a levezető bíró mondta, bíróság

„elegendőnek látta figyelmeztetés alkalmazását az eljárás alá vont személlyel szemben, mellyel a ugye a bíróság rosszallását fejezi ki, és felhívja arra, hogy a jövőben tartózkodjon a hasonló szabálysértések elkövetésétől, illetve a szabálysértés elkövetésétől”.

 

Az Utcajogász hivatalos fellebbezést nyújtott be az ítélettel szemben mivel nem ismerik el a tényállást.

Ameddig az eljárás folyamatban van, a figyelmeztetés nem lép érvénybe – azután azonban, amennyiben Csepelyt fél éven belül ismét életvitelszerű közterületen tartózkodáson kapják, már mindenképp elzárással fogják büntetni.




 

A tárgyalás egy részéről a Mérce.hu készített felvételt, amely megnézhető itt:

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top