Politika

Elítélt bűnözőt indít polgármesternek a Fidesz

FILE PHOTO: Hungarian Prime Minister Viktor Orban arrives at the EU summit in Brussels, Belgium, March 9, 2017. To match Special Report HUNGARY-ORBAN/BALATON REUTERS/Francois Lenoir/File Photo - RC1BE9545E00

Sarkad város jelenlegi polgármesterét támogatja a kormánypárt majd az őszi önkormányzati választáson. Ezzel önmagában nincs gond, de érdekesség benne, hogy




MOKÁN ISTVÁN ÚGY ÉLVEZHETI A FIDESZ-KDNP TÖRETLEN BIZALMÁT, HOGY 2015-BEN KÖLTSÉGVETÉSI CSALÁS MIATT JOGERŐSEN IS ELÍTÉLTE ŐT A BÍRÓSÁG.

 

A Fidesz-frakció sajtóosztálya a hírre reagálva azt közölte az atv.hu-nak, hogy “az ügy 2014 előtti, tehát a választók egyszer már döntöttek“.

 

A Fidesz sarkadi szervezete és az önkormányzati választási egyeztető bizottsága közös megegyezéssel arról döntött, hogy ősszel is a jelenlegi polgármestert, Mokán Istvánt fogják indítani polgármester-jelöltként a Fidesz-KDNP színeiben.

A Fidesz szerint nem aggályos a jelenlegi polgármester újbóli támogatása, mivel a bírósági ügye még 2014 előtti.

 




Abban igazuk van, hogy akkor robbant ki az ügy, miszerint Mokán jogellenesen folyósított lakásfenntartási támogatást és gyermekvédelmi kedvezményt a vele közös háztartásban élő élettársának, de a Gyulai Törvényszék csak 2015 áprilisában, azaz a választások után hozott jogerős ítéletet.

 

Akkor Mokán Istvánt költségvetési csalás miatt elmarasztalták és hárommillió forint pénzbüntetésre ítélték.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top