Politika

Elvették a Balatont a magyaroktól, már csak a tábla hiányzik: “Csórók kifelé!”

MTI-fotó: Kovács Tamás

A napokban jelent meg egy cikk a fideszes médiaalapítványhoz tartozó Somogy megyei újságban arról, hogy egyes híresztelések szerint, az alacsonyabb keresetűeket teljesen kiszorítanák a Balatonról.




 

A cikk “Osztályharc helyett fejleszteni kell a Balatont!” címmel jelent meg, és a Balatoni Turizmus Szövetség elnöke, Hoffmann Henrik szerint “senki sem szorul ki a Balaton-partról, hiszen az állam minden kategóriában nyújt támogatást”, majd később kiemelte azt is, hogy “téves és abszurd az a megközelítés, hogy osztályharcot csinálnak egyesek abból, hogy kié a Balaton”.

 

A szövetség elnöke később ezzel a gondolatmenettel folytatja:

“Ez a nosztalgia a szakszervezeti üdültetés korszakát idézi, amikor a SZOT-üdülőben mindenki lemehetett napozni. Azonban ez nem tartható fenn ebben a formában sem Európában sem máshol.

A VILÁGON MINDENHOL VANNAK OLYAN KIEMELT ÜDÜLŐHELYEK, AMELYEKET A KEVÉSBÉ TEHETŐS VENDÉGEK NEM ENGEDHETNEK MEG MAGUKNAK, AHOL A TEHETŐSEBBEK NYARALNAK.

 




Például a francia munkásosztály sem Monte Carlo-ban vagy St. Tropez-ben üdül, de ők is megtalálják a számukra megfelelő és kedvelt pihenőhelyeiket.”

 

A Balatoni Turizmus Szövetségének elnöke szerint tehát, egyáltalán nem aggályos, hogy kormányközeli befektetők felvásárolják a Balaton partján található üdülőhelyeket, melyeket felújítanak és olyan áron kínálják a szállásokat, hogy azokat az átlag magyarok már nem tudják kifizetni.

SZERINTE TERMÉSZETES, HOGY EZEKRŐL A HELYEKRŐL KISZORULNAK AZ ALACSONY KERESETŰ TURISTÁK, HISZ ŐK MAJD TALÁLNAK MAGUKNAK OLYAN HELYET, AMIT MAJD KI TUDNAK FIZETNI, A BALATON EZEN SZAKASZAI PEDIG MAJD CSAK A LUXUSTURISTÁKNAK LESZNEK FENNTARTVA.

 

A cikk továbbá rávilágít arra is, hogy “a rendszerváltáskor a piacgazdaságot választottuk, és ez azzal jár, hogy mindig lesznek befektetők a tóparton, akik egy területben vagy egy ingatlanban üzleti lehetőséget látnak, megvásárolják és fejlesztik“.

 




Tehát megint csak kiemelik a cikkben, nincs gond azzal, hogy például olyanok, mint Mészáros vagy Tiborcz, potenciált látnak ezekben az üdülőkben, megvásárolják és luxusszállókká alakítják azokat, így ellehetetlenítik a kis bérből gazdálkodókat a ‘magyar tengertől’, mivel ez egy természetes folyamat.

 

Végszóként el lehet mondani, hogy aki nem tudja kifizetni a Balatoni üdülést, az keressen magának máshol egy olcsóbb üdülőhelyet, mert ez a világ rendje!

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top