Politika

Rendkívüli: háborúra uszít Orbán Tusványoson – utoljára Hitler ment így neki Európának

Forrás: Index

Újabb szintre lépett a háborús pszichózis Tusványoson.




 

Újra megtartotta szokásos éves nyári szabadság előtti elmebeteg agymenését Orbán Viktor. Ezúttal is a tusványosi szabadegyetem adott helyszínt a beszédének. Tetszenek emlékezni, Tusványos az a hely, ahol Orbán minden évben meghirdeti híveinek az újabb háborút, és kijelöli a következő ellenségeket.

 

Most sem volt ez másképp. Orbán idén először azonban kevésbé egy hadvezér, mint inkább egy durván megfáradó diktátor képét mutatta. Olyanokat mondott, mint hogy örül, hogy az elmúlt 30 év inkább mögöttük és nem előttük van, és hogy nem tudja, hogy lenne-e újra ereje az elmúlt 30 év “csatáit” megvívni. Érdekes módon ennek ellenére mégis kimondta azt, ami talán még a 2014-es hírhedt illiberális államhirdetésénél is súlyosabb fordulat:

ORBÁN AZT MONDTA, HOGY KI KELL JELÖLNI AZ ELKÖVETKEZŐ 15 (!) ÉV PROGRAMJÁT.

 




Nagyon úgy néz ki tehát, hogy Orbán nem éri be 2030-cal, most már 2034-ig tervez, lényegében élethosszig tartó diktátorrá akar válni. A miniszterelnök kijelölte a múlt és a jövő ellenségeit is:

  • 1994-ig szerinte a szabadságért és a piacgazdaságért küzdöttek,
  • 1994-2010 között a szocialistákat kellett legyőzniük,
  • az elmúlt 10 évben pedig a liberális demokráciának mentek neki.

 

Ami nem mellesleg Orbán szerint továbbra is egy borzasztó dolog. A kormányfő szerint akkor vált életképtelenné a liberális demokrácia, amikor elhagyta a “keresztény alapjait”. 40 perc locsogás után aztán bedobta Soros György nevét is, szerinte a liberálisok maguk alá gyűrték a világot, hogy aztán minden emberi kapcsolatot és társadalmi viszonyt a lazán szerveződő üzleti kapcsolatok mintájára alakítsanak. Erről szólt szerinte Soros terve.

 

Orbán ezután bedobta, hogy szerinte valójában az Európai Charta is egy kőkeményen illiberális dokumentum, mert szerinte az illiberális állam mindenekelőtt arról szól, hogy védi a kultúrát, a családot és az országot lakó népcsoportokat.

“AZ ILLIBERÁLIS POLITIKA ÉRTELME A KERESZTÉNY SZABADSÁG, ÉS ANNAK MEGVÉDÉSE”

 

– jelentette ki a kormányfő, hozzátéve, hogy itt az ideje, hogy az illiberalizmust megtöltsék pozitív tartalommal. (Ezek szerint eddig maga sem gondolta úgy, hogy az illiberalizmus pozitív dolog, érdekes elszólás.)




 

A jövő ellenségeire vonatkozóan Orbán hitleri fordulattal végül 2034-ig vizionálta magát és pártját Magyarország élén, és azt mondta:

AZ ELKÖVETKEZŐ 15 ÉVET AZZAL FOGJÁK TÖLTENI, HOGY HÁBORÚT INDÍTANAK A LIBERÁLIS KORSZELLEM ÉS A LIBERÁLIS NACIONALIZMUSSAL SZEMBEN.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top