Politika

Kezd leállni az egészségügyi rendszer – az országban több helyen is hetekig szünetelnek a szakrendelések

MTI Fotó: Kovács Tamás

Az egészségügyi rendszer egyik legnagyobb problémája a szakorvoshiány. Ez a nyári időszakban még szembetűnőbb, mivel ilyenkor a szabadságok miatt van, hogy egész osztályokat zárnak be. Az RTL Híradóbeszámolójából kiderül, hogy több ilyen is van az országban:
KAZINCBARCIKÁN PÉLDÁUL 2 HÓNAPIG SZÜNETEL A BELGYÓGYÁSZATI SZAKRENDELÉS, SZABADSÁGOLÁS MIATT.

 

A kórház a Facebook-oldalán tette közzé, hogy más szakrendeléseket is kénytelenek szüneteltetni ebben az időszakban. A gasztroenterológián sem tudnak betegeket fogadni egy hónapig, feltehetően azért, mert nincs helyettesítő orvos.

 

A megkérdezettek közül többen nyilatkozták azt, hogy a szakrendelések elmaradása miatt Miskolcra kell menniük, ahova ugyan van buszjárat, de az idősebb betegeknek ez így is hatalmas problémát fog okozni.

Gyöngyösön se sokkal jobb a helyzet, mivel az ottani szabadságok miatt,

NINCS KI HELYETTESÍTSE A HEMATOLÓGUST, ÍGY OTT 30 NAPIG NEM FOGNAK BETEGEKET ELLÁTNI,

az urológián pedig majd csak augusztus utolsó napjaiban lesz újra rendelés.

GYULÁN PEDIG 2 HÉTRE ZÁRTÁK BE A BŐRGYÓGYÁSZATOT, MIVEL AZ OTTANI EGYETLEN SZAKORVOS SZABADSÁGRA MENT.

 

Az Újratervezés Orvoscsoportnál azt mondták, hogy évről évre egyre nagyobb az szakorvoshiány Magyarországon, és ez a nyári időszakban a legszembetűnőbb, mikor az orvosok szabadságokra mennek és nincs ki helyettesítse őket.
 

Lénárd Rita, az Újratervezés Orvoscsoport egyik tagja szerint,

MA MÁR EGYSZERŰBB LENNE AZT NYILVÁNTARTANI, HOGY HOL NEM OKOZ GONDOT, HOL NEM ZÁRNAK BE KOMPLETT OSZTÁLYOKAT NYÁRON A SZABADSÁGOLÁSOK MIATT.

 

A csatorna megkereste az Emberi Erőforrások Minisztériumát is, ahol azt közölték, hogy a szabadságok ideje alatt előfordulhat, hogy egy másik intézmény fogadja a betegeket, de erről mindenkit időben tájékoztatnak, tehát

 

“A BETEGELLÁTÁS NYÁRON IS FOLYAMATOS, SENKI NEM MARAD ELLÁTATLANUL”.

 
forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top