Belföld

A magánegészségügybe menekül egyre több magyar az állami ellátásból

Fotó: Népszabadság-archív/ Teknős Miklós

A biztosítási piac nagy ígéreteként tekint az egészségbiztosításokra és azok jelentős fellendülésére számít a Fitch Solutions elemzése, amelyet a magánegészségügy szolgáltatásainak elterjedésétől várnak. A jelentés tehát azzal számol, hogy




a lakosság az állami egészségügyi ellátás helyett a magánellátás felé fordul, mármint a fizetőképes csoportok.

 

Összességében a nem-életbiztosítási piac, melynek része az egészségbiztosítás is, a következő öt évben 5-5 százalékos bővülésre számíthat – derül ki a Portfoliónak eljuttatott elemzésben.

 

A magyar biztosítási szektor gyengesége ugyanis, hogy a magyar bérek alacsonyabbak más feltörekvő közép-európai országokhoz képest, vagyis a lakosság kevésbé tudja a biztosítási kiadásait finanszírozni. Hozzáteszik ugyanakkor, hogy a jövedelmek növekedése javíthat a szektor kilátásaikon.

 




A magánegészségügy felé történő eltolódást idén a Magyar Nemzeti Bank 330 pontos javaslatcsomagja is felvetette. Az állami ellátás kapacitásai végesek és akik tehetik, valamilyen magánellátóhoz fordulnak, hogy időben vagy igényeiknek megfelelő színvonalú ellátást kapjanak. Az MNB felvetése szerint minden munkavállaló egy magánbiztosítóval is megállapodhatna, hogy az általa vállalt összegért bizonyos ellátásban részesülhessen. Ez viszont azt eredményezheti a társadalomban, hogy az egyébként is meglévő ellátásbeli különbségek tovább erősödhetnek.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top