Belföld

A Magyar Közút sem titkolja, hogy a magyar utak felének állapota a legrosszabb minőségi besorolás alá esik

168ora.hu

Magyarország autóforgalmának 75 százaléka a Magyar Közút Zrt. által fenntartott utakon zajlik, ez 32 ezer kilométernyi utat jelent, ennek része az autópályák és a települések közötti főutak. A Napi.hu az állami cég adatai alapján azt írja, hogy

az úthálózat 50,6 százaléka a legrosszabb minőségi besorolása alá esik.

 

Az utak öt különböző besorolást kaphatnak: jó, megfelelő, tűrhető, nem megfelelő és rossz, ebből utóbbi a legjellemzőbb. A nem megfelelőnek minősített útburkolat a hálózat 10,9 százalékát teszik ki, azaz alegforgalmasabb utak 61,5 százalékának állapota egyszerűen siralmas képet fest. Ez vegyesen takar nyomvályúkat, kátyúkat vagy más egyenetlenségeket, az egyes kategóriákban pedig jelentős eltérések vannak.

 

Némileg árnyalja képet, hogy a jó és a megfelelő minősítésű utak aránya apró javulást mutat, 2013-ban 14,7 százalékról 2018-ig 17,5 százalékra emelkedett.

 

A cég közhasznúsági jelentése szerint a 2016-os 60 milliárd forintos felújítási és karbantartási keret 90 milliárdra emelkedett. A beépített anyag, vagyis a hideg aszfaltkeverék, a speciális keverék és a meleg aszfalt felhasználása is emelkedett.


 

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

 

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top