Politika

Hivatalos: Orbánnak tényleg leáldozott – sorsfordító vereséget szenvedett von der Leyennél

Pestibulvar.hu

A találkozó utáni hallgatás többet mond minden szónál.




 

Bár már akkor is sejteni lehetett, hogy alapos pofonba fog beleszaladni a magyar kormányfő, amikor kiderült, hogy Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság új elnöke sok más régiós országgal szemben Orbánnal a saját országában nem, csak Brüsszelben hajlandó leülni egyeztetni, az azért még minket is meglepett, hogy a hivatalos találkozó után – az előzetes beharangozással ellentétben –

SEM SAJTÓTÁJÉKOZTATÓT, DE MÉG CSAK EGY KÖZÖS KÖZLEMÉNYT SEM ADTAK KI ARRÓL, HOGY MIRE SIKERÜLT JUTNIUK KÖZÖS BESZÉLGETÉSÜK ALATT.

 

Mindösszesen egy protokollfotó árulkodott hosszú ideig arról, hogy egyáltalán megtörtént a találkozó. Von der Leyen órákkal később is csak egy kurta Twitter-üzenetben számolt be arról, hogy “egy jót beszélgetett Orbánnal”. A miniszterelnök is csak később vakogott oda egyet a köztévé kamerájának, de a feltűnő hallgatás mindkét fél részéről lényegében hivatalossá tette, amit május óta mindenki tudott:

ORBÁN VIKTOR ELINDULT A LEJTŐN, A MAI TALÁLKOZÓ UTÁN MINDEN KORÁBBINÁL VILÁGOSABBÁ VÁLT, HOGY TÉNYLEG KEZDETÉT VETTE AZ ORBÁN-KORSZAK VÉGE.

 




A kormányfő nyilatkozata diplomatikusra és szűkszavúra sikeredett. Pontosan úgy hangzott, mint amit akkor tesznek, amikor nem tudnak semmi fejleményről beszámolni egy tárgyalás után. Úgy fogalmazott, hogy “jó döntés volt az ideológiai gerillákat távol tartani és pragmatikus életösztönű vezetőket választani”, von der Leyen szerinte ugyanis ugyanúgy gondolkodik a legtöbb kérdésben, mint a Fidesz (ez nettó hazugság, itt el is magyarázzuk, hogy miért).

 

De talán még a hallgatásnál is árulkodóbb az, amit a rövid nyilatkozat végén mondott:

“HOGY EZUTÁN MI TÖRTÉNIK, MAJD MEGLÁTJUK”.

 




Ez annak az embernek a szájából, akinek az élete évtizedek óta másról sem szól, mint arról, hogy mindent az irányítása alá akar vonni, és aki semmit nem szokott a véletlenre hagyni, elég világosan hangzik. Egy elég világos vereségnek.

forrás

 

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

 




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top