Politika

Rendkívüli: hiába próbálta letiltani Orbán, minden jelentést nyilvánosságra hoztak

Pestibulvar.hu

Bár Orbán több alkalommal nem járult hozzá, hogy nyilvánosságra hozzák a magyar kormányról készült korrupciós jelentéseket, most mégis bemutatták azokat.




 

Rájár a rúd Orbán Viktorra. Nem elég, hogy gyakorlatilag minden befolyását sikerült elvesztenie az Európai Unióban, most az Európa Tanács mellett működő nemzetközi korrupcióellenes szervezet, a GRECO is bevitt neki egy hatalmas gyomrost, amikor

NYILVÁNOSSÁGRA HOZTA AZOKAT A KORRUPCIÓS JELENTÉSEKET, MELYEKET A MAGYAR KORMÁNY TÖBB ALKALOMMAL MEGPRÓBÁLT ELTITKOLTATNI.

 

A jelentésekből többek között kiderül, hogy a GRECO négy évvel ezelőtti 18 ajánlásából a kormány máig mindösszesen 5-öt hajtott végre. A szervezet elszomorítónak nevezte, hogy a kormány nem hajlandó teljesíteni a javaslataikat, sőt

NEM CSAK NEM TELJESÍTIK ŐKET, DE MÁR ODÁIG FAJULT A DOLOG, HOGY MEG SEM INDOKOLJÁK, HOGY MIÉRT NEM TESZIK MEG.

 




A javaslataik közé tartozott pl.

  • a vagyonnyilatkozati rendszer szigorítása (Orbánéknak nemcsak a vagyonukkal kellene jobban elszámolniuk, de a kapott ajándékokat, lásd Garancsi méregdrága repülőútjai, is fel kellene tüntetniük)
  • a Handó Tünde vezette Országos Bírósági Hivatal és az őt ellenőrizni hivatott Országos Bírói Tanács konfliktusának felülvizsgálata (ezt olyannyira nem hajtották végre, hogy amikor az OBT el akarta mozdítani a helyéről Handót, a parlament fideszes fele ezt megakadályozta)
  • Polt Péter újraválaszthatóságának felülvizsgálata (jelenleg a legfőbb ügyész mandátuma egészen addig automatikusan meghosszabbodik, amíg a parlament kétharmada ki nem választja utódját)
  • és a pártfinanszírozási törvény és a pártok kampányköltéseinek vizsgálata.

“A MAGYAR KORMÁNY NEM VOLT HAJLANDÓ ÉRDEMBEN REAGÁLNI A GRECO AJÁNLÁSAIRA, SŐT, ÉVEKEN ÁT AZ ERRŐL SZÓLÓ JELENTÉSEK TITKOSÍTÁSÁVAL TAKARGATTA AZ ORSZÁG SZÁMOS TERÜLETEN SZÉGYELLNI VALÓAN GYENGE KORRUPCIÓ ELLENI TELJESÍTMÉNYÉT”

– foglalta össze a 444-nek Ligeti Miklós, a Transparency International Magyarország jogi igazgatója az ügyet.

 

A jelentésekről bővebben ittitt és itt olvashatnak (csak angol nyelven elérhető).




 

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top