Politika

Íme Orbán Magyarországa: A szülők gyűjtenek pénzt a szétrohadt iskola felújítására

nyugatifeny.hu

Az állam nem ad rá pénzt.




Az Etyeki Szülői Szervezet a Facebook-oldalán kér segítséget ahhoz, hogy az iskolát felújítsák. Mint írják, a pártháznak nevezett épületben az évek alatt tarthatatlan állapotok alakultak ki. A négy terem mindegyikében az egészségre káros penész szintet mértek a levegőben.

 

A WHO szerint a légzőszerveket garantáltan károsítja az 500 spóra / m3. Az egyik teremben 780-at mért a független szakember.

Ilyen környezetben kellene a gyerekeinknek a nap nagy részét tölteni.

 

Az iskola karbantartója nyugdíjba ment, az állását a mai napig nem hirdették meg. Ez azt jelenti, hogy a szülőkön kívül a jövőben sem lesz senki, aki a karbantartást elvégezné.




 

Félrecsúszott palák, kilógó betonvasak, repedések, beázások, szelelő ablakok, rozsdás vasajtó.

A felszedett régi linóleum alatt vastag penész…

 

Az iskola szülői szervezete az önkormányzattal összefogva gyűjtést szervez a felújításra és a levegő minőségének javítására. Az etyeki önkormányzattól ígéretet kaptak, hogy minden összegyűjtött forint mellé ugyanannyit tesznek hozzá.

 

Jelenleg közel 500.000 Ft gyűlt össze a helyi lakosok nagylelkű adományaiból. Ez az összeg nem kevés, de sajnos komolyabb felújításra messze nem elég.

 







forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top