Politika

Tömeges leépítés várható – Több ezer munkavállalót bocsáthatnak el!

Pestibulvar.hu

László Zoltán a Vasas Szakszervezeti szövetség alelnöke arról beszélt az ATV Start című műsorban, hogy a német gazdaság lassulásánál nálunk sokkal nagyobb mértékben lesz érezhető minden.




SZERINTE IDEHAZA AKÁR A DUPLÁJÁVAL IS LASSULHAT A GAZDASÁG AZ OTTANI VISSZAESÉSHEZ KÉPEST, AMI MIATT AKÁR TÖBB EZER MUNKAVÁLLALÓ IS ELVESZÍTHETI ÁLLÁSÁT.

 

Már tapasztalható a feldolgozóiparban a tömeges elbocsátás – nyilatkozta László Zoltán korábban. Majd hozzátette, a leépítések az egész feldolgozóiparban megfigyelhető, így az autóiparban, a szerszámgépgyártásban, a gépgyártásban és a fémfeldolgozásban is.

 

Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke szerint,

MÁRA KÖZEL NÉGYEZER KÖLCSÖNZÖTT DOLGOZÓT BOCSÁTOTTAK EL A SZERVEZETÜK ÁLTAL LEFEDETT MUNKAHELYEKRŐL.

 




Ők azok a munkavállalók, akik nem közvetlenül a céggel szerződtek le, hanem egy munkaerő közvetítőn keresztül dolgoztak.

 

Emellett szerinte az is megfigyelhető, hogy a határozott idejű szerződéseket sem hosszabbítják már meg, ráadásul a fluktuáció alapján megüresedett pozíciókat sem töltik fel új munkaerővel. Ez pedig azt jelenti, hogy azoknál a cégeknél, melyeknél vannak még rendelések, utórendelések, ott a még állományban lévő munkaerőknek, sokkal többet kell dolgozniuk, hisz kevesebben vannak ugyan arra a munkára.

 

A szakszervezet alelnöke elmondta azt is, hogy a munkavállalók egyre kiszolgáltatottabbakká válnak. Bár hozzátette, hogy a “rabszolgatörvényt” nem merik használni a munkáltatók, ami főleg a tavaly év végi és idén januári tüntetéseknek és közfelháborodásnak köszönhető. László Zoltán szerint egyelőre nem akarnak a munkaadók feszültséget a munkahelyen, így nem alkalmazzák az új törvényt.




 

Az alelnök szerint már nálunk is érezhető a gazdaság lassulása, mivel a volumenek csökkenését lehet megfigyelni. Szerinte az is sokat elmond a jelenlegi helyzetről, hogy most a munkáltatók az előttük álló 6-7 hónapot sem tudják megjósolni, míg korábban akár egy évre előre is tudtak tervezni.

LÁSZLÓ ZOLTÁN MEGLÁTÁSA SZERINT, HA NÉMETORSZÁGBAN 10%-KAL LASSUL A GAZDASÁG, AKKOR NÁLUNK ENNEK A DUPLÁJA IS ELKÉPZELHETŐ LESZ, AMI PEDIG TÖMEGES ELBOCSÁTÁSOKAT EREDMÉNYEZ MAJD.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top