Politika

Ahogy kinevezték, máris támadásba lendült – Mindenkit bírál, aki a kormány ellen lép fel

Csütörtökön nevezte ki a kormány Maróth Miklóst az MTA-tól elvett kutatóhálózatokat összefogó intézmények vezetőjévé, aki már korábban is fontos szerepet töltött be a kormánypárt oldalán – közölte a 444.hu.

 



 

 

Maróth már régóta a Fidesz értelmiségi holdudvarának oszlopos tagja, korábban volt a Pázmány bölcsészkarának dékánja, illetve az MTA alelnöke. 2014-ben szeretett volna az MTA elnöke lenni, de akkor végül Lovász László kapta meg ezt a tisztséget. Azóta gyakran emlegették a frissen megválasztott intézményvezetőt Orbán Viktor barátjaként is,

ÍGY SZEMÉLYE ELŐSZÖR 2015-BEN MERÜLT FEL MINT KÖZTÁRSASÁGI ELNÖK, DE VÉGÜL EZT A CÍMET SEM Ő KAPTA MEG.

Azóta a kormánypárti média gyakori szereplőjeként rendre elmondta, hogy “lehetetlen a muszlimok integrálása”.

Most azonban beérett a sok fáradozás, és megkapta a Magyar Tudományos Akadémiától elvett kutatóhálózatok vezetését. Kinevezése óta szinte az első interjúját a Magyar Hírlapnak adta, ahol egyből támadásba lendült, és nekiment azoknak a kutatóknak, akik nem értettek egyet a kormány intézkedéseivel és az ő kinevezésével.

Az Akadémiai Dolgozók Fóruma korábban azt mondta:

ELISMERT TUDÓS NEM VÁLLALJA EL A KORMÁNYZATI BEFOLYÁS ALÁ VONT EÖTVÖS LORÁND KUTATÁSI HÁLÓZAT (ELKH) VEZETÉSÉT.

Maróth erre úgy reagált a lapnak, “az, hogy a tudományban eddig nem túl nagy eredményeket felmutató, annál nagyobb öntudattal rendelkező emberek kvázi halállal fenyegetnek, inkább csak növeli a munkakedvemet”.

(Ez az enyhén eltúlzott reakció, már-már beleillik abba a képbe, ami a kormánymédiában elvártnak minősül.)

 



 

A kutatóhálózatok új vezetője beszélt azokról is, bírálták Lovász László MTA-elnököt bírálták amiatt, hogy elfogadta a kormány által kialakított új helyzetet. Maróth szerint “akik a jövőért aggódva azt várják el az Akadémia elnökétől, hogy partizánháborúba kezdjen, a tudomány legfőbb károkozói. Lovász elnök úr felelősségteljesen és helyesen járt el. Csak felelőtlen elemek folytatják az uszítást, jobb lenne, ha inkább magukba néznének, és felismernék saját szerepüket a történet alakulásában”.

Elmondta továbbá:

“NEM KELL FÉLNI, HOGY A HATALOM BELENYÚLNA AZ INTÉZETI HÁLÓZAT MUNKÁJÁBA, ÁM A PRIORITÁSOKAT JOGA VAN MEGHATÁROZNI”.

Végül hozzátette azt is, hogy Orbán Viktor stratégiai tervezéssel foglalkozik, az irányokat szabja meg.

 

 

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top