Politika

Maróth Miklós szerint nézzenek magukba azok a kutatók, akik ellenállást hirdettek az MTA átalakítása ellen

Fotó: MTI/Kovács Tamás

„Akik a jövőért aggódva azt várják el az Akadémia elnökétől, hogy partizánháborúba kezdjen, a tudomány legfőbb károkozói. Lovász elnök úr felelősségteljesen és helyesen járt el. Csak felelőtlen elemek folytatják az uszítást, jobb lenne, ha inkább magukba néznének, és felismernék saját szerepüket a történet alakulásában”




– mondta Maróth Miklós akadémikus, az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat héten kinevezett elnöke a Magyar Hírlapnak. Az ELKH-t az Magyar Tudományos Akadémiától elszakított kutatóhálózat vezetésére hozta létre az Orbán-kormány. Az átalakításokat az Akadémiai Dolgozók Fóruma ellenezte a legvehemensebben, több ízben is ezres nagyságrendű tüntetést szerveztek.

 

Az interjú további részében arról is beszélt, hogy a kormány szerinte nem fog beleavatkozni a tudomány munkájába, noha Orbán Viktorról úgy beszélt, hogy ő szab meg irányokat és alakítja a stratégiát.

 

Maróth Miklós nagy támogatottságot élvez kormányközeli körökben, rendszeres meghívottja volt Orbán Viktor miniszterelnök közel-keleti útjainak. A menekültválságot követően a migrációról szóló fideszes fórumok rendszeres vendége volt Maróth. Több ízben osztotta meg – nem szakmai, hanem – magánvéleményét arról, hogy a magyar lakosságnak nincs erős kultúrája, az iszlám betelepülők pedig erős kultúrával rendelkeznek, így elnyomják a lakosságot




 

A héten a 24.hu-nak adott interjújában arról beszélt, hogy javítana a kutatók magyaros munkamorálján, felidézve a kádári időket is, mikor azt mondta

„Nem tudom, jobb lesz-e, de azt ígérhetem, hogy megpróbáljuk jobbá tenni. Azt fogom szorgalmazni, tegyük világossá, mit várunk el egy kutatótól. Fiatalkoromban minket évente minősítettek: jött a párttitkár, a szakszervezetis meg a munkahelyi főnök, és megnézték, az elmúlt évben mit csináltam”

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top