Politika

Nekirongyolt Orbánnak a Magyar Nemzeti Bank egykori elnöke: a legfájóbb pontjába trafált bele

A kép illusztráció: MTI-fotó

A jegybank ex-elnöke Bod Péter Ákos nem fogta vissza magát a Klubrádió műsorában, amikor arról beszélt, hogy a korrupcióra nem érzéketlenebbek a magyarok, csak tehetetlenebbek ellene, mint a környező országokban.




Bod Péter Ákos szerint nálunk ugyanis jóval kiterjedtebb, szervezettebb a korrupció, a hatalom a lopásokhoz, egész iparágak bekebelezéséhez használja fel az államapparátust. Hozzátette: hatalmas a különbség a szomszédos államok és köztünk abban is, hogy a magyar hatóságok nem mennek utána a korrupciós ügyeknek – foglalja össze az MNB volt elnökének mondatait a 24.hu.

 

Orbánnak árt az elgazdagodás

Bod Péter Ákos úgy véli, a rezsim ellen dolgozik az elszegényedés ellentéte,

az egyre látványosabb „elgazdagodás”, amivel egy idő után az emberek mégis szembesülnek.

 

Az oligarchák a korrupt hatalom jóvoltából egyre fényűzőbben fognak élni, ami előbb-utóbb felforrósítja a hangulatot ellenük, amit fokoz majd, amikor a korrupció látványossá válik a helyi kiskirályoknál is, mert az ocsmány viselkedés leszivárog. Akkor nyílik ki az emberek szeme, amikor a gazdasági helyzet romlik, kevesebb lesz az uniós támogatás.




 

Felszínre tör a lefojtott elégedetlenség, ha még mindig nagyon kevés pénz jut oktatásra, miközben a presztízsberuházások felháborítóan mennek tovább, a NER kegyeltjei pedig szórják a pénzt.

Nem reménytelen, hogy a rezsim megrendül, de ennek egyik feltétele egy világos, erős ellenzéki alternatíva is.

 

Az MNB  volt elnöke szerint a pangás sem tart örökké, egy pontnál beindulnak a változások, ahogy Szlovákiában, Csehországban is.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top