Politika

Új ellenfele akadt Orbánnak: Sargentini után még keményebb rémálma vált valóra

Fotó: Illyés Tibor / MTI

Július 16-án fontos szavazás történt Brüsszelben. Az Európai Bizottság elnökéről döntött a parlament.




Legesélyesebbként Ursula von der Leyen-t, német politikust jelölték, aki elkötelezett híve az Európai Egyesült Államoknak, illetve fontosnak tartja az európai minimálbér bevezetését.

 

Dobrev Klára két fő programja szintén az alábbiak voltak:

-Európai Egyesült Államok létrejötte, ezzel egy erős és egységes Európát kialakítani.

-Európai minimálbér bevezetése, ezzel biztosítva, hogy ne lehessen különbség egy kelet-európai, illetve nyugat-európai állampolgár életminősége között.

 

Ezt mind támogatja Leyen, akit 383 szavazattal megválasztott az Európai Parlament, a Fidesz nagy bosszúságára. Ez a hölgy a szöges ellentéte a Magyarországon létrejött Orbán-rezsim világképének, magyarul mindennek, amit Orbán Viktor és a Fidesz képvisel.




 

A Fidesz érezve a vesztét úgy próbálta eladni itthon Leyen jelölését, hogy természetesen „ők akarták” így (mint ahogy a Fidesz felfüggesztéséről is „csakugyan” ők döntöttek…).

 

Ursula von der Leyen, aki három különböző nyelven (franciául, németül és angolul) tartotta beszédét, kifejtette: Európa ma számos kihívás előtt áll, a klímaváltozástól kezdve a demográfiai változásokon át az autoriter rezsimek fokozódó népszerűségéig. Szerinte az a megoldás, ha Európa újra „felfedezi az egységét.”

 

Mi több, Leyen parlamenti felszólalásában burkolt fenyegetést is intézett a Fideszhez, miszerint az európai jogállami normákat be kell tartatni, amivel egyértelműen Magyarországra és Lengyelországra utalt, hiszen e két ország ellen folyik éppen a hetes cikkely szerinti eljárás.

 

A Fideszből az a Deutsch Tamás szólalt fel, aki (annak ellenére, hogy a Fidesz támogatja Leyen jelölését) a politikus beszéde után – DK-s forrásból értesülve – a teljes néppárti frakcióval ellentétben, ülve fogadta, miközben a többi képviselő állva tapsolva köszöntötte.

 




A Fidesz körül elfogyott a levegő, Európában leágazóban van a szélsőjobboldali populizmusnak.

 

Kíváncsian várom, hogyan fogják ezt a bukást is győzelemként aposztrofálni a fideszes médiában…

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top