Politika

Ettől rettegett a Fidesz: nyilvánosságra hozták a legújabb közvélemény-kutatási eredményt

Kép forrása: Orbán Viktor Facebook-oldala

Nem a biztos pártválasztók fogják eltávolítani a Fideszt a hatalomból. A kormánypárt holdudvara, azok támogatói, a hitbéli fideszesek vagy az érdekből rájuk szavazók vannak elegen ahhoz, hogy a jelenlegi struktúrában megfelelő mennyiségű szavazót mozgósítsanak. Ez jelen pillanatban a realitás, kár áltatni magunkat azzal, hogy másként lenne.




Van azonban egy olyan tábor, amitől a Fidesz jobban fél, mint a tűztől. Nem nehéz kitalálni: a bizonytalanokról van szó. Az ő számuk nagyban befolyásolja a közhangulatot, valamint Orbán Viktor mentális állapotát. A legújabb közvélemény-kutatás szerint megugrott az arányuk.

A bizonytalanok már többen vannak, mint a Fidesz-szavazók!

 

A Závecz Research március 8-19. között készült közvélemény-kutatása szerint 33 százalékról 36 százalékra nőtt a teljes lakosság körében a pártnélküliek aránya. Ugyanebben a halmazban a fideszes szavazók aránya 31%. Jelenleg tehát az ellenzéki pártokon múlik, hogy a 36%-os bizonytalanok milyen arányban fognak köztük eloszlani. (Fontos megjegyeznünk, hogy a 36%-os pártnélküliekbe nem tartozik bele az a szintén Fidesz-ellenes tábor, amelyik a DK-ra, az MSZP-re, a Jobbikra szavaz.)




Világosan látható, hogy a Fidesz így a teljes lakosságot tekintve kisebbségbe szorul. A politikából kiábrándultak mozgósítása Orbán Viktor rémálma. Ha a pártok képesek a 36%-nak akár egy részét aktivizálni, a Fidesz bukni fog.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top