Politika

Hatalmasat bukott a magyar kormány – ebben a meccsben az EU nyert!

Pestibulvar.hu

Egy friss közvéleménykutatás szerint, melyet az Eurobarometer készített, az Európai Uniós tagállamok lakossága sokkal nagyobb arányban tekint pozitívan az EU-ra, mint ahogy az elmúlt öt évben bármikor is – közölte a 444.hu.




 

A júniusban készített felmérés szerint az unióba vetett bizalom utoljára 2014-ben volt ilyen magas szinten, valamint most még a nemzeti kormányok vagy parlamentek iránti bizalmat is meghaladja.

 

Nincs ez máshogy Magyarországon sem. Itt hiába tart már több mint öt éve az EU és Brüsszel elleni kormányzati kampány, az emberek egyre jobban bíznak az unióban, míg a magyar kormányban egyre kevésbé.

MAGYARORSZÁGON A MEGKÉRDEZETTEK 55 SZÁZALÉKA BÍZIK AZ EU-BAN, A MAGYAR KORMÁNYBAN PEDIG CSAK 48 SZÁZALÉK.

 




Az unió iránti bizalom az elmúlt évekhez képest 20 tagállamban nőtt, Litvániában 72 százalék bízik az EU-ban, így ők kerültek a dobogó első helyére, majd őket követi Dánia 68 százalékkal és Észtország 60 százalékkal. Magyarország az 55 százalékos bizalmi aránnyal a kilencedik helyen végzett, ami elég erősnek mondható, míg a legalacsonyabb szinten a jelenleg is még a kilépésre készülő Egyesült Királyság áll, ahol csak 29 százalék bízik az Európai Unióban.

 

Az EU jövőjét illetően is igen pozitívan vélekednek a válaszadók, 61 százalékuk derűlátó. A demokrácia működésével pedig 55 százalék van megelégedve, ami 2004 óta a legmagasabb.

 

Uniós szinten továbbra is a bevándorlás foglalkoztatja az embereket a legjobban, a válaszadók 34 százaléka jelölte meg ezt a kérdést az első helyen, míg a klímaváltozás csak a második legfontosabb számukra.

 




Belföldi problémaként a magyarokat leginkább az egészségügyi és szociális biztonság aggasztja (45 százalék), második helyre pedig az emelkedő árak és az infláció került (32 százalék).

EZT A KÉT TÉNYEZŐT JELENTŐSEN EZ EU-S SZINT FELETT MÉRTÉK NÁLUNK, MÍG PÉLDÁUL A MIGRÁCIÓ CSAK A HARMADIK LEGFONTOSABB 17 SZÁZALÉKKAL.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top