Politika

Ursula von der Leyen helyretette Orbánt – Twitter üzenetben leplezte le a hazudozását

Pestibulvar.hu

Múlt csütörtökön Orbán Viktor elment Brüsszelbe Ursula von der Leyenhez. Már ez is jelzi a kapcsolatot, míg Berlinbe, Párizsba, Varsóba, Zágrábba, Madridba és Rómába maga ment el Leyen, Budapestre nem jött, hanem Orbánt rendelte magához, aki rohant is a közös féynképek reményében.




 

Sokatmondó volt, hogy a tárgyalás után sem közös sajtótájékoztató, sem közös nyilatkozat nem volt. Persze, ezt a hazai kormánymédia ki is használta, és Orbán sikertörténetének állították be Leyen megválasztását, aki szinte minden lényeges kérdésben egyetért a Fidesszel. Azonban ez a legkevésbé van így, és

LEYEN MEGELÉGELTE EZT A FAJTA HAZUDOZÁST, ÉS KÖZZÉ TETT EGY TWITTER ÜZENETET.

 

Persze, az üzenet az európai diplomácia nyelvén íródott, és egyértelműsítette, hogy miről volt szó a találkozón.

“Tárgyaltunk a versenyképességről + szükséges az EU intézményeket közelebb vinni a tagállamokhoz”. Nos, a versenyképesség akár lehet gazdasági vonatkozású is, de általában a korrupció mértékét értik alatta, hiszen minél nagyobb a korrupció egy országban, annál kisebb a szabad, teljesítményen alapuló verseny. Az EU intézmények közelebb vitele a tagállamokhoz pedig -ebben ne kételkedjen senki- egyérterműen az Európai Ügyészséget jelenti, akár kötelező jellegű érvénnyel.




 

“A jogállamiság döntő fontosságú, mindenkire vonatkozik.” Nos, ez az üzenet még be sincs csomagolva szép szavakba, teljesen egyértelmű. Ebben Leyen sem fog engedni, még a megválasztásához kapott szavazatokért cserébe sem.

 

“Erős közös védelem szükséges.” Ezt viszont csakis közös hadsereg felállításával lehet elérni, ami az euro pénznem (és a hozzá kapcsolódó pénzügyi politika) mellett szintén erős pillére az Orbán által elutasított Európai Egyesült Államoknak.

 




Mindebből úgy tűnik, Orbán igencsak vesztésre áll abban a meccsben, amit az elmúlt években a legfontosabbnak tartott, és bár kézzel-lábbal próbál mindent sikerként elkönyvelni és bemutatni,

LASSACSKÁN MÁR CSAK ANNYI JELENTŐSÉGE MARAD, HOGY TWITTER ÜZENETEKBEN HÜLYÉZIK LE.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top