Politika

Kósa a Parlament biztonsági rendszeréről: Egy hétvége alatt megbütykölöm a haverokkal

hvg.hu

A mélygarázs biztonsági rendszere semmitől nem véd meg – állapították meg egy bizottsági ülésen. Egy dandártábornok azzal próbált nyugtatni, hogy legfeljebb 200 kilogramm robbanószer fér be egy autóba.




 

Kósa Lajos az Országgyűlés honvédelmi és rendvédelmi bizottságának fideszes elnöke a testület egy korábbi ülésén úgy fogalmazott, a Parlament alatti mélygarázs biztonsági rendszere alkalmatlan arra, hogy kiszűrje a „nem jószándékú” behatolásokat – írja a Népszava.

 

Kósa szerint a mélygarázs bejáratánál lévő, földből kiemelkedő oszlop legfeljebb arra alkalmas, hogy egy autó behajtását megakadályozza, de egy motoros például már bármikor, „kérdezés nélkül” elmegy mellette. A márciusi ülésen ott volt Tóth László dandártábornok, az Országgyűlési Őrség parancsnoka is, aki azt mondta,

számos problémát jeleztek már az Országgyűlés Hivatalának a mélygarázs működésével kapcsolatban.

 




Kiemelte, az őrök csak a behajtó autók rendszámát tudják ellenőrizni, azt viszont már nem, hogy ki vezeti a járműveket, valamint, hogy mit visz benne. Azt is elárulta, hogy felvetéseikre nem kaptak semmilyen érdemi választ, így csak próbálják „a biztonság látszatát fenntartani”.

 

Kósa Lajos azt mondta, szerinte már a bankoknál is többkörös azonosítás előzi meg a járművek beléptetését, egy ilyen rendszer kiépítést pedig ő maga

a haverokkal megbütyköli egy hétvége alatt.

 

A dandártábornok azzal próbálta nyugtatni a bizottság tagjait, hogy a Tisza István-szobor miatt úgy kellett megépíteni a garázs bejáratát, hogy csak személyautó férjen be rajta, abba pedig „legfeljebb 200 kilogramm robbanószer fér be”. Ennek megfelelően még ha valaki tele is pakolja az autóját robbanóanyaggal és felrobbantja a garázsban, az is „maximum a többi autóban tesz kárt”, a felszínen nem veszélyeztet senkit.




 

A testületi tagok végül nem döntöttek új szabályokról vagy tervekről.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top