Politika

Lesújtó tervezet: akár 40%-kal kevesebb pénzt kapnának a nyugdíjasok

Matolcsy György a Magyar Nemzeti Bank elnöke - a kép csak illusztráció

Olyan tervezetet adott be a Magyar Nemzeti Bank, amely a legsötétebb időket idézi. Az elidegeníthetetlen nyugdíjhoz nyúlnak, méghozzá “versenyképességi javaslatként.”




330 pontban adta be az MNB azt a javaslatot, amely nem a jelenlegi rendszer szerint biztosítaná az induló nyugdíjat. A javaslattevők, Botos József és Botos Katalin nyugdíjszakértők számokat is mondtak:

kétgyermekeseknek maradna a korábbi nyugdíj, többletgyermekenként 20 százalék adódik hozzá, 0 és 1 gyermek esetén pedig 40 és 20 százalék vonódna le – írta Simonovits András nyugdíjszakértő az Élet és Irodalomban

 

A HVG.hu portál azt írja: jelenleg a világon csak a francia nyugdíjrendszer ad 10 százalékos bónuszt legalább 3 gyermek után, de lefelé nincs büntetés. Simonovits a jegybanki javaslatot a gyermektelenségi adóhoz hasonlítja, és felidézi: volt már ilyen a Rákosi-rendszerben, csak a férfiakat sújtotta.

A harmadik fontos MNB-javaslat értelmében alanyi jogú tagság járna a kiegészítő nyugdíjalapokban. Simonovits felidézi: a viselkedési közgazdaságtan egyik alapvető felismerése szerint noszogatni kell az embereket, hogy saját érdekükben cselekedjenek. Mielőtt azonban ezt a rendszert bevezetik, jó lenne látni, „hogy a kormány végre kiteríti kártyalapjait az asztalra, és bevallja, hogy erre van/lesz szükség, mert a magyar nyugdíjrendszer hosszú távon fenntarthatatlan”.

 




Ha valakinek tehát nem születik gyermeke akár önhibáján kívül, akár saját elhatározásából, a ledolgozott évek után járó nyugdíjából akár 40%-ot is levonhatnának.

 

Embertelen, sanyargató intézkedés, és nem ez az első, de sajnos még nem is az utolsó…

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



3 hozzászólás

3 Comments

  1. Gedeon

    2019-08-07 at 04:58

    Hétköznapi fasizmus

  2. Balogh Emese

    2019-08-07 at 16:13

    Az a rohadt büdös kúrva anyátok,dögöljetek meg mind,rohadt drogosok,maffiázók!!!!!!!!

  3. Nika

    2019-08-08 at 20:45

    Hogy rohadnátok meg,népírtó tetvek..

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top