Politika

Orbán azt szeretné, ha az amerikaiak megszavaznák, hogy Magyarországon minden a lehető legnagyobb rendben van

A 444 arról ír, hogy azért lobbizik a magyar kormány, hogy legkorábban ősszel egy Magyarországot támogató határozatot fogadjon el a amerikai képviselőház. Ezt arra alapozzák, hogy olyan dokumentumokat szereztek, amelyek ezt a határozatot készítik elő.

 



 

 

Ezek az összefoglalók részben cáfolni próbálják a magyar kormánnyal szembeni kritikákat, részben bemutatni, hogy milyen hűséges szövetségesei vagyunk az Egyesült Államoknak.

A tervezett határozat arra lehet válasz, hogy Orbán Viktor májusi washingtoni látogatása előtt republikánus és demokrata szenátorok azt kérték, hogy Donald Trump kérje számon Orbánon a magyar demokrácia leépítését, majd a találkozó után az Orbán-kormánnyal szemben kritikus határozati javaslat került az amerikai képviselőház külügyi bizottsága elé.

Az Orbánékat támogató, mentegető határozatot Paul Gosar arizonai republikánus képviselő nyújtaná be a tervek szerint ősszel, amikor az USA-ban is újraindul a törvényhozás.

A határozatot előkészítő dokumentumokban felfedezhető jó néhány hamis, félrevezető vagy éppen nehezen értelmezhető állítás. Tehát Orbánék csúsztatnának azért, hogy az amerikaiaknak is elfogadhatóak legyenek bizonyos lépéseik.

A magyar kormánnyal kritikus határozati javaslat problémásnak nevezi a KESMA, a több mint 400 kiadványt tömörítő fideszes médiaalapítvány létrehozását. Erre válaszul az szerepel a dokumentumban, hogy Magyarországon a kormánypárti kiadványokat kiegyensúlyozzák az ellenzéki médiatermékek, itt viszont a felsorolásba a kormánnyal kritikus médiumként említik a kormányzati médiaalapítvány tulajdonában lévő Karc FM rádiót és a kormánnyal a 444 megjegyzése szerint napról-napra barátságosabb ATV televíziós csatornát is.

 




 

A civil törvényről azt írják, hogy csak az átláthatóság kedvéért akarják, hogy „külföldről támogatott” jelzéssel lássák el magukat egyes civilek, és mint korábban már sokszor, most is az Egyesült Államok FARA nevű szabályozásához hasonlítják. Az amerikai FARA (Foreign Agents Registration Act – Külföldi Ügynökök Regisztrációs Törvénye) azonban olyan szervezetekre vonatkozik, akik egy másik ország érdekében lobbiznak külföldi pénzből az Egyesült Államokban.

A CEU-ról azt írják, hogy az egyetem egyfelől továbbra is Magyarországon maradt, másrészt saját elhatározásukból, a „könnyebb utat” választva vitték el az amerikai diplomát adó képzésüket Bécsbe.

Soros Györggyel kapcsolatos kormányzati kampányról azt írják, hogy azt csak az mondja antiszemitának, aki nem akar a migráció valódi tétjéről vitázni.

Kitérnek a Magyarországra települő, orosz vezetésű bankra is, ami a magyar kormány szerint nem is igazán orosz, hiszen más országok is benne vannak.

A dokumentum azt is részletezi, hogy Orbánék támogatják az Oroszországgal szembeni szankciókat, és hogy mennyire Putyin ellen vannak a fideszesek.

 

 

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top