Gazdaság

Szeptemberben kötvényeket bocsát ki a Mészáros-Jászai-féle 4iG

Rendkívüli közgyűlést hirdetett a Mészáros Lőrinc érdekeltségéből nemrég Mészáros közeli üzleti partneréhez, Jászai Gellérthez került 4iG Nyrt. szeptember 5-re – derült ki a tőzsde honlapjára kitett közleményből.

  

 

A közgyűlésnek három napirendi pontja lesz, az első a a cég alaptőkéjének 3 milliárd forinttal történő megemeléséről szól, a második a vállalati kötvények 30 milliárd forint értékű kibocsátásáról, az utolsó pedig felhatalmazás saját részvények vásárlására legfeljebb az alaptőke értékének 25 százalékáig.

A második pont arról szólhat, hogy a 4iG-t kötvényeken keresztül finanszírozná a T-Systems megvásárlását, és a korábban Mészáros Lőrinc jobbkezeként ismert Jászai Gellért érdekeltségében lévő kisebb magyar cég így tudná megvásárolni a piaci források szerint 50 milliárd forint értékkel bíró céget a Magyar Telekomtól. Mindeddig nem volt világos, hogy a 4iG honnan szerezne forrást a T-Systems megvásárlásához. Ahogy az Index korábban írta, a Magyar Nemzeti Bank kötvényvásárlási programja is kapóra jöhet a tranzakcióban, ugyanis a jegybank még tavasszal jelentette be, hogy kötvényvásárlási programot indít.

A 4iG júliusban nyert egy 900 milliós közbeszerzést a MÁV-on keresztül, majd a Volán és a vasúttársaság jegyrendszerének fejlesztését is elnyerte, azt már 11 milliárd értékben, valamint a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal 1.9 milliárdos közbeszerzését is elnyerték. A cég felívelésének hátteréről itt írtunk.

 

 

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top