Politika

Újraindulhat a termelés a milliárdos Bige László kénsavgyárában, akit a magyar állam keményen megszorongatott

Fotó: Balázs Attila | 168ora.hu

A Fővárosi Törvényszék másodfokon helyt adott a Bige Holding Kft. azonnali jogvédelem iránti kérelmének, és elrendelte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság határozatának halasztó hatályát a per jogerős befejezéséig. Ez azt jelenti, hogy újraindulhat Bige László szolnoki kénsavgyárában a termelés – derül ki a törvényszéki közleményből.




 

A katasztrófavédelem május végi határozataiban megtiltotta, illetve felfüggesztette Bige László kénsavüzeme működését. Több hónapnyi hatósági vizsgálat, bírságok és korlátozó határozatok után a Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság július eleji határozata első fokon engedélyezte a milliárdos vegyi üzemének újraindulását. A katasztrófavédelem azonban fellebbezett, így a gyár továbbra sem működhetett.

 

Az elsőfokú bíróság értékelte, hogy személyi sérülés, veszélyes anyag környezetbe kijutása, környezetkárosodás valós veszélye nem volt megállapítható, az üzem leállításával viszont a felperest és munkavállalóit jelentős anyagi hátrány éri. A fellebbezésben az alperesnek, vagyis a katasztrófavédelemnek azt kellett alátámasztania, hogy személyek vagy a környezet veszélyeztetettsége fennáll-e.

A Fővárosi Törvényszék közleménye szerint azonban a fellebbezésben foglaltak a határozatban nem szereplő körülményekre hivatkoztak. A törvényszék ezért mint másodfokú bíróság helybenhagyta az elsőfokú végzést.




 

(A 24.hu nyomán.) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top