Politika

A hatalom mindent irányít – Központilag tiltják a kórházaknak, hogy negatívan nyilatkozzanak

Fotó: MTI / Kovács Attila

Készenléti ügyeletet kellett elrendelni a Margit kórházban azért, hogy az akut vérző betegeket el tudják látni. Mindez az Index értesülései szerint szakorvoshiány miatt alakulhatott ki.




 

A kórház igazgatója levélben közölte, évek óta szerveznek készenlétet, hogy az intézetben fekvő betegeket, ha akut eset fordulna elő, el tudják látni. Hozzátette: azonban előfordulhat az is, hogy bizonyos esetekben a betegeket át kell irányítaniuk a Honvéd kórházba – közölte az atv.hu.

 

László Imre a DK országgyűlési képviselője szerint

AZ ELLÁTÁSSAL KAPCSOLATOS PROBLÉMÁK NEM AZ ADOTT INTÉZMÉNYEK HIBÁIKÉNT ÉRTELMEZHETŐEK, HANEM A FELTÉTELEK NEM ADOTTAK.

 

A képviselő szerint az Állami Egészségügyi Ellátó Központ megtiltotta az egészségügyi intézmények vezetőinek, hogy nyilatkozzanak a sajtónak. Hozzátette, hogy a központosítás nem csak a vezetés irányítására vonatkozik, hanem

MINDEN SZEMPONTBÓL PRÓBÁLJÁK KÖZPONTILAG IRÁNYÍTANI AZ INTÉZETEKET.

 




László Imre elmondta továbbá azt is, mindenki látja, hogy hatalmas gondok vannak az egészségügyben, folyamatosan romlik a színvonal, ennek ellenére sem a kormánypárti politikusoktól, sem az egészségügyi intézetek vezetőitől nem lehet negatív kritikát hallani.

MELLÉBESZÉLNEK, NEM ADNAK VALÓS INFORMÁCIÓT CSAK AZÉRT, NEHOGY KIDERÜLJÖN AZ IGAZSÁG, HOGY NINCS MINDEN RENDBEN.

 

A DK-s politikus szerint, most a Margit kórház igazgatóját is arra utasíthatták, hogy azt nyilatkozza, minden rendben az ellátással.

 

A képviselő megemlítette, hogy a parlamentben kérdést intézett a kormánypárthoz, miszerint: mit tesz a kormány az ellátással kapcsolatosan, hogy a magyar emberek számára megbízhatóan dolgozó egészségügy álljon rendelkezésre, mire Rétvári Bence államtitkár úgy reagált, hogy soha ennyi orvos nem volt még Magyarországon.
László Imre erre megkérdezte tőle: “Hová bújtak?”

 

Igaz, hogy a statisztikai adatok alátámasztják Rétvári állítását, azonban László Imre elmondta:

EZ CSAK AZÉRT VAN ÍGY, MIVEL JELENLEG EGY EMBER LÁTJA EL HÁROM ORVOS FELADATÁT, TEHÁT EGY ORVOST AKÁR HÁROMSZOR IS BELESZÁMOLHATNAK A STATISZTIKÁBA.

 




László Imre végül hozzátette, háromféle hazugság van: kis hazugság, nagy hazugság és statisztika.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top