Politika

Kiderült az igazság: megnézheted, mennyi pénzed van, amiről talán nem is tudsz!

MTI/Ujvári Sándor

Még a tehetősebb családoknál is gyakran elhangzik a mondat a sarki közértben: “Katikám, ezt írjuk fel tizedikéig, és majd behozom!” Láthatóan a környezetünk nagyobb része hónapról hónapra él, és ehhez nem szükségesek statisztikák, hiszen saját magunk érzékeljük, hogy így van.




A Magyar Nemzeti Banknak mégis sikerült a félretett pénzünket megmérni. Kutatásukban többek között azt írják:

“Csaknem háromezer milliárd forintot tettek félre tavaly a háztartások a Magyar Nemzeti Bank (MNB) adatai szerint, emellett majdnem 1500 milliárd forintnyi hozam is keletkezett a számláikon, így az év végén a bruttó pénzügyi vagyonuk már 53 787,8 milliárd forintos rekordon állt.”

 

A tartozásokkal korrigált nettó pénzügyi vagyon is csúcsot döntött, 44 729,8 milliárd forint volt, ami elméletben azt jelenti, hogy minden egyes háztartás több mint 10 millió forintnyi pénzügyi megtakarítással rendelkezett.

A szórás persze nagy lehet, a legvagyonosabb privátbanki réteg például tavaly is sokat gyarapodott, miközben más rétegek elszegényednek – írja a napi.hu.

 

Ennek ellenére megnyugtató, hogy a Magyar Nemzeti Bank azt sugallja felénk, hogy minden háztartás elő tud húzni a párnacihából tízmillió forintot, ha nagy szükség van rá.

 

Éppen emiatt vesszük a karácsonyi ajándékokat gyors kölcsönből, ezért várjuk úgy a fizetésnapot, mint a messiást, és ezért nézünk szomorúan a zálogjegyre, amelyen már az áll: soha nem vehetjük ki a családi ékszert.




 

Az a baj a statisztikákkal, hogy a bőrünkön érzett hidegrázást, valami kellemesen lágy szellővé kozmetikázzák, és bár jó olvasni őket, minél színesebbek, minél jobb hírt hoznak, azt csak megtapasztalni lehet, mi a valóság…

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top