Belföld

Nincs meglepetés: a HM darabonként 13 milliárdért vásárolt luxusgépeket a kormánytagoknak

A Népszava szúrta ki a Honvédelmi Minisztérium legismertebb leánycége, a HM EI Zrt. mérlegében, hogy 13,7 milliárd forinttal megemelkedett 2017-ről 2018-ra a készletérték (korábban ennyire becsülték a gépek értékét). Ez valószínűsíthetően azért történt meg, mert most számolták el annak a Falcon 7X luxusrepülőnek a költségeit, amelyet tavaly ősszel vett a nevére a vagyonkezeléssel is foglalkozó honvédségi cég. 

 
 

A fehér színű Falconról azóta már egyértelművé vált, hogy leginkább a kormánytagok kényelmes reptetésére szolgál, de még a nagyon környezettudatos Áder János is inkább luxusgéppel utazott a nagyon távoli Belgrádba.

A Falconok kapcsán a HM kommunikációja is furcsa. Benkő Tibor tárcavezető a “sok vitát kiváltó” luxusgépek kapcsán arról beszélt, hogy azok részei a nemzetbiztonság biztosításának, ugyanakkor a Honvédség inkább futárgépként nyilatkozik a Falconokról.

 

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top