Külföld

Bevallották az oroszok: Meghalt öt ember a csütörtöki atombalesetben Arhangelszkben

nyugatifeny.hu

Nagyobb a baj, mint elsőre gondoltuk.




Bár eddig két halottról szóltak a hírek, szombati közleményében beismerte a Roszatom:

öt halálos áldozata van

annak a csütörtöki atombalesetnek, amelynek során teszt közben felrobbant egy rakéta sugárhajtóműve az észak-oroszországi Arhangelszk megyében.

 

A közlés szerint a baleset minden halottja a Roszatom munkatársa volt.




 

Egy folyékony hajtóanyagú rakéta hajtóműve lobbant lángra egy izotópos áramforrással kapcsolatos műszaki munkálat idején.

 

Mind a védelmi tárca, mind a helyi hatóságok korábban azt állították, hogy káros anyag nem került a légkörbe, a sugárzás szintje normális.

 

Ennek ellentmond, hogy a balesettől 30 km-re lévő, 185 ezres város, Szeverodvinszk polgármesteri hivatala közölte, hogy a településen a háttérsugárzás szintje egy fél órára

a normális hússzorosára nőtt.

 

Tovább fokozza a gyanút, hogy hatóságok a Fehér-tengeren lezártak egy öblöt a civil forgalom elől, ami miatt arról találgatnak az emberek, hogy vagy szennyeződött lett a víz, vagy keresőakció indult további áldozatok után.




(The Guardian / 444.hu) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top