Politika

Kitálalt a közmédia felmondott riportere arról, hogy mi folyik a Híradóban

Balogh Krisztina | nyugatifeny.hu

Arról is beszélt, hogy nevetségessé kell tenniük a baloldali politikusokat.




Nyilatkozott a 444.hu-nak Balogh Krisztina, az MTVA egykori riportere, aki 2016-ban, 23 évesen került a közmédiához, de két év után felmondott, pedig a gyerekkori álma valósult meg azzal a munkával.

 

Balogh Krisztina a “közmédia” Híradójának készített kis színes anyagokat többnyire kulturális vagy szociális témában.

 

Elmondta: kerülte a politikát, de egy idő után már nem volt erre lehetősége.

 




Példaként említette, hogy amikor a könyvhétről forgatott, nyilvánvalóvá tették számomra, hogy baloldali vagy liberális beállítottságú írókat nem szabad megszólítania. “Ott tanakodtunk Péterfy Gergellyel, a szervezővel, hogy vajon ki az, aki beleférhet, ki nem“.

 

Bár nem neki kellett gyártania a sorosozó anyagokat, de a propaganda őt is utolérte:

 

“Kamerába kellett mondanom, hogy mekkora a gyerekvállalási kedv, és meg milyen jó a CSOK, miközben Szabolcsban saját szememmel láttam, hogy aki tényleg rászorul,

képtelen felvenni a támogatást.

 




Másik nap szárnyaló keresetekről és világszínvonalú fejlesztésekről beszéltem, miközben a környékünkön mindenki minimálbéren nyomorog, a vonat pedig 20-al vánszorog Szabolcstól Békésig.”

 

Amikor a lombikprogramról forgatott, azzal kellett szembesülnie, hogy nem mindegy, kit szólaltat meg. Az egyik érintett azért nem volt megfelelő a szerkesztőnek, mert egy ismert baloldali ember rokona.

 

“A lombikprogramban számos ismert ember részt vett, nálunk nem szólalhatott meg egy RTL-es, vagy egy ellenzéki beállítottságú hiresség. Lesújtó volt megélni, hogy egy ilyen megrázó kérdésben, ahol emberi életekről, családalapításról esik szó, szempont lehet, hogy ki milyen politikai beállítottságú.”

 

Arról is beszélt, hogyan instruálják a riportereket. A hírigazgató Németh Zsoltjelentékenyebb anyagok esetében maga is leült egy-egy riporterrel, hogy elmagyarázza, pontosan mit szeretne hallani az adott blokkban az interjúalanyok szájából, de jórészt emailen kapták az utasításokat.




 

“A baloldali politikusokat érintő blokkokban az elvárás az volt, hogy

minél több szituációban állítsuk be nevetségesnek őket.”

 

Balogh Krisztinánál akkor telt be a pohár, amikor a közmédia székházában zajló balhé idején a felelős szerkesztő bezárta őket a newsroomba.

 

“A szerkesztő üvöltözött, hogy senki nem mehet ki. Mindhárom ajtót elreteszelték, nehogy bejöjjenek a politikusok. Konkrétan pisilni se mehettünk ki. Fojtogató érzés volt. Engem addig apám se, anyám se zárt be soha sehova, nemhogy egy <felelős szerkesztőnek> nevezett személy.

Akkor döntöttem el, hogy ezt velem nem lehet csinálni.”

 




Az is elindította a felmondás felé, hogy a székházban az egyik baloldali politikus lehírhamisítózta. Balogh jelenleg Ausztriában dolgozik a vendéglátásban.

(via 444.hu) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top