Külföld

Teljesen betiltják a műanyag zacskókat, szatyrokat Németországban

nyugatifeny.hu

Már benyújtották a törvénymódosítást.
A kiskereskedelemben használatos műanyag zacskók forgalmazásának teljes tiltásra készülnek Németországban – írja a Bild am Sonntag című vasárnapi német lap.

 

A tartományi kormányokat összefogó Bundesratban Bajorország vezetése az egyszer használatos nejlonzacskók forgalmazásának tiltását kezdeményezi, az indítványról szeptember 20-án tárgyalnak.
 

A szövetségi kormány is dolgozik egy törvénytervezeten, amely a műanyag áruházi szatyrok használatának teljes körű tiltásáról szól.

 

A kereskedelmi ágazattal kötött önkéntes alapú megállapodások igen sikeresek, hatásukra 2016 óta jelentősen visszaszorult a műanyagzacskók használata – mondta a lapnak Svenja Schulze környezetvédelmi miniszter.

 

Hozzátette: ezt a folyamatot egy kötelező érvényű, törvényben előírt tiltással teljesítik ki. A jogszabály-tervezetet a szövetségi parlament (Bundestag) tárgyalja majd.

 

A tárca becslése szerint a hártyavékony műanyagból gyártott egyszer használatos zacskókból évente nagyjából hárommilliárd darab fogy Németországban.

 
A vastagabb nejlonszatyrok is hozzátartoznak még a német fogyasztók életéhez, az országos kereskedelmi szövetség kimutatása szerint 2018-ban mintegy kétmilliárd darab kelt el, vagyis fejenként 20.

 

Ez jelentős előrelépés, három évvel korábban még 68 darab műanyagszatyor jutott egy főre.

(MTI nyomán) | forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top